Peelrand Makelaardij

Klantverhalen

VERKOCHT Patrijsstraat 23 te Bergen

5 jaar geleden waren we al aan het oriënteren tussen verbouwen of eventueel verhuizen. Ook toen hadden we al met makelaar Niek Hettinga gesproken over het maken van de juiste keuzes. Na nog 5 jaar genoten te hebben van onze woning aan de Patrijsstraat na een grootscheepse verbouwing, bleef het zoeken naar met name wat meer ruimte in en om het huis toch kriebelen.

Eind juni kwam ons droomhuis opnieuw op de markt en na de acceptatie van ons bod kwam alles in een stroomversnelling. Om de overgang naar ons
nieuwe huis vlotjes te laten

verlopen was een snelle verkoop van onze woning gewenst. Wij werden zelf wat onrustig aangezien er net twee woningen in de straat te koop werden gezet.

Een afspraak met Niek was snel gemaakt. Het gesprek gaf ons rust. Het was duidelijk dat hij de markt goed in beeld had en hoe hij onze woning mooi in beeld wilde brengen.

Binnen twee weken waren opnames gemaakt en stond ons huisje, waar we 15 jaar met plezier hebben gewoond, perfect in beeld gebracht op Funda. Binnen een week na plaatsing was de verkoop

rond! Het doornemen van de koopovereenkomst op kantoor samen met de kopers hebben wij als erg prettig ervaren. In een aangename sfeer wordt alles doorgenomen en het geeft de mogelijkheid om samen met de kopers nog wat praktische zaken af te stemmen.

1 september kregen wij de sleutel van onze nieuwe woning en 15 september hebben wij de sleutels van de Patrijsstraat overgedragen.
Kortom: het was duidelijk, snel, goed en alles in een zeer aangename familiaire sfeer.

Jan en Suzan van Haperen

+

Van Vlierstraat naar de Beatrixstraat

Na 6 jaar met veel plezier te hebben gewoond op de Vlierstraat heb ik besloten om verder te gaan kijken naar een andere woning. Toen kwam ik in aanraking met Peelrand Makelaardij. Ik heb mijn eigen woning verkocht en de nieuwe woning gekocht via Peelrand Makelaardij. Gezien de drukte en snelheid op de huizenmarkt heb ik besloten om eerst een woning aan te kopen en daarna mijn woning in de verkoop te zetten.

Via de Peelrand select app kreeg ik een vooraankondiging van de woningen die in de verkoop kwamen en zo kwam de Beatrixstraat voorbij. Tijdens de bezichtiging heb ik besloten een bod te doen op de woning, omdat de woning aan al mijn woonwensen voldeed. De dag erna kreeg ik een bericht van de makelaar dat de woningeigenaren akkoord waren en vanaf toen was het allemaal snel geregeld. De aankoop van de nieuwe woning verliep soepel en snel, geen enkele vraag bleef onbeantwoord.

Daarna was het tijd om met een makelaar van Peelrand de voorbereiding te treffen om m´n woning in de verkoop te zetten, zo werden er foto´s gemaakt en kwam het op de Peelrand select app.
De verkoop verliep snel, na 3 dagen was m´n woning verkocht. Zo snel kan het gaan!
Dat was erg fijn en gaf zekerheid, maar het was zeker een spannend weekend. En alles is uiteindelijk goed geregeld, heel fijn.

Peelrand Makelaardij is professioneel, geeft goed en deskundig advies en staat je echt bij in het aankoop- en verkoopproces. Bij mij is het heel fijn verlopen.

Marijntje van Knippenberg

+

VERKOCHT Vincent van Goghstraat 20 te Bergen

We waren al een tijdje op zoek naar een ander huis, we wilden graag wat meer rust en ruimte om ons heen. Nadat we er verschillende keren naast zaten, de woningen gingen allemaal zo aan onze neus voorbij. Na telkens net te laat reageren of net niet het hoogste bod, was het nu raak. We hadden een huis gekocht! Wat waren we blij, we waren toe aan iets anders.

De hoogste tijd dus om ons huidige huis te verkopen. De aankoop van het nieuwe huis was heel snel gegaan, tussen het op internet verschijnen en het goedkeuren van ons bod zat maar 5 dagen. Wij dachten bij onszelf, als dat zo snel gaat dan moet het wel in een keer goed gebeuren. Vandaar dat we de verkoop graag uit handen wilden geven aan een makelaar.

En daar kwam Peelrand om de hoek. We hadden al een prettige ervaring met ze opgedaan tijdens een eerdere bezichtiging, dus daar kwam het visitekaartje van Niek Hettinga voor de dag. Na een telefoontje en een goed gesprek bij ons thuis werd het huis op internet gezet.

Wat wij toen nog niet verwacht hadden, maar wat niet veel later bleek, ons huis werd net zo snel verkocht als dat wij het nieuwe huis gekocht hadden. Peelrand had maar één bezichtiging nodig en na een korte onderhandeling was het huis verkocht. Ze hebben het heel goed opgepakt, we hebben weinig omkijken gehad naar de verkoop. Het ging allemaal heel snel maar wel in goed overleg met ons.

Nu inmiddels vanuit ons nieuwe huis, en met de overdracht van het oude huis achter de rug kunnen we terugkijken op een vlekkeloze verkoop. Bedankt Peelrand voor de goede begeleiding en het fijne contact.

Alison en Roy

+

Van bouwtekening tot verhuizen

Afgelopen september kon dan ein-de-lijk de champagnekurk richting het plafond: op 25 september hebben wij namelijk de sleutel ontvangen van ons nieuwe huisje.

Aangezien het een nieuwbouwwoning betreft, hebben we een tijdje moeten wachten.

In januari is voor ons het proces begonnen. Onder de fijne begeleiding van Laura Vink hebben wij toen ons eerste huisje formeel gekocht. Dat was best wel even vreemd, we kochten namelijk alleen maar een lapje grond. Het was nog een verrassing hoe het huis er écht uit zou komen te zien.
Laura heeft ons echter heel goed meegenomen in het proces waardoor er uiteindelijk maar weinig verrassingen overbleven. Steentje voor steentje kwam er langzaamaan een écht huis te staan.

Na de oplevering heeft het huis ons nog wat bloed, zweet en tranen gekost, maar we hebben het nu helemaal ingericht naar onze wens.

We wonen nu sinds een paar weken met heel veel plezier in onze nieuwe krib. Mochten we ooit weer verlangen naar een nieuwe woning (al zal dat hopelijk nog wel even duren), dan staan we weer bij Peelrand op de stoep!

Tamara en Judie

+

VERKOCHT Overbrouck 9 Well

Begin 2020 besloten wij ons te gaan oriënteren op een nieuwe woning. Vanzelfsprekend hoorde hier de verkoop van onze huidige woning bij. Al vrij snel besloten wij eens contact met een makelaar op te nemen voor een adviesgesprek. Peelrand makelaars kende wij al en we hadden hier al goede ervaringen mee.

Makelaar Niek Hettinga heeft het hele verkoop-proces van begin tot eind in goede banen geleid. Advies in het voortraject, wat moet je doen om het huis in de verkoop te krijgen, het maken van de foto’s voor de website, de verkoop en de uiteindelijke overdracht.

Bij Peelrand weten de medewerkers je het gevoel te geven dat jouw wensen centraal staan, ook in deze tijd waarin iedereen zijn huis aan het verkopen is.

Fam. Huberts

+

En toen was daar ineens een verhuizing!

We hebben altijd fijn gewoond op de Kruidenlaan… fijn huis, voldoende tuin, speeltuintje erachter, op 5 minuten fietsen van het centrum, dichtbij een supermarkt, basisschool in de buurt. Wel wilden we tezijnertijd (m.n. beneden) graag wat meer ruimte nu we er inmiddels met 2 koters wonen. Gezien de huidige huizenmarkt hebben we enkele makelaars gevraagd naar mogelijkheden voor verkoop van ons huis, waaronder Peelrand, en kregen we de tip om eerst te kijken wat we graag zouden willen w.b. een nieuwe woning. Onze starterswoning zou gewild zijn en niet zo’n groot probleem zijn om te verkopen.

Vervolgens enkele huizen bezichtigd om een indruk te krijgen wat we wel en niet wilden. Omdat de aangevraagde bezichtigingen toevallig allemaal via Peelrand verliepen, zijn we een middag op pad geweest met Huub. Heel fijn, relaxed, korte uitleg en een foldertje, voldoende om een goede eerste indruk te krijgen van de huizen.

Omdat hij in de gaten had waar we naar op zoek waren, tipte hij ons dat er binnenkort een huis in Veltum te koop zou komen wat waarschijnlijk aan zou sluiten bij onze wensen. Na overleg met de verkopers zijn we een kijkje gaan nemen. Wat een fijn huis! Super enthousiast en via stille verkoop was het na 3 dagen rond!

Toen hebben we ook ons eigen huis via Peelrand (Chris) in de verkoop gezet, zodat we hopelijk de data van uit- en inhuizen goed op elkaar konden afstemmen. En zo geschiedde. Ons huis binnen een week verkocht!

Fijne afstemming met Peelrand over de strategie etc, het liep gesmeerd. Over een paar maanden is het zover, fijn vooruitzicht! Peelrand, bedankt voor alles tot nu toe.
Hans en Sanne Wethly

+

Heerlijk thuiskomen doe je in een huis dat ook past bij je levensfase

Het is heel normaal om op tijd je woonsituatie te heroverwegen en aan te passen aan zo’n nieuwe fase. Zo ook ons “mini landgoedje” dat wij via Peelrand kochten in 2003 en dat na intensieve verbouwing volledig paste bij ons gevoel van thuiskomen in een fase waarin wij het intensieve ondernemersleven hadden afgesloten en een nieuwe passie konden gebruiken: buiten leven met de seizoenen en veel dieren.

Nu, na 17 jaren zijn wij beiden 71 jaar, kijken we weer vooruit en realiseren wij ons goed dat er weer een nieuwe fase aanbreekt. Ouder worden kan mooi zijn in de juiste omgeving. Ons “landgoedje” wordt dan ooit te veel. Niet afwachten dus, maar samen zoeken naar een huis waarin wij heel happy oud kunnen worden en waarin ook later de langstlevende goed uit de voeten kan.

Dat zijn twee opdrachten waarvoor wij de juiste begeleiding en ondersteuning zochten: een huis kopen dat voldoet aan onze wensen en een koper vinden voor ons “paradijs” in Well. Een huis kopen doe je bij de makelaar die het huis aanbiedt, maar
de ondersteuning van ons belang lieten wij
regelen door Peelrand als aankoopmakelaar. Een dienst die Peelrand aanbiedt en die zeker aan te raden is. Hun enorme ervaring in ons belang voor een vaste prijs. Ontzorgen in optima forma.

Ons huis in Well viel in de hoge prijsklasse en wij hebben even overwogen of we daarvoor niet een landelijk opererende makelaar moesten hebben. Die bleken echter niet op de hoogte te zijn van de regionale- en plaatselijke bijzonderheden en omdat wij al goede ervaringen hadden met Peelrand, werd dit ook onze makelaar voor de verkoop van ons huis in Well.

Dit bleek een gouden greep. Funda is tegenwoordig dé leadgenerator en dat werkt voor elke makelaar hetzelfde. De schaarse kopers van bijzondere huizen in het hoge segment verwachten echter ook een bijzondere aanpak: uitmuntende presentatie op Funda is belangrijk, een extra luxe uitvoering van de brochure is een bevestiging van de klasse, maar het feilloos aanvoelen van de sfeer die de koper zoekt is wellicht de belangrijkste toegevoegde waarde van een goede makelaar.

En als de koop dan gesloten is komen de formele puntjes op de i. Heerlijk als je daar als koper/verkoper geen omkijken naar hebt en je zeker weet dat al het papierwerk met grote zorg en nauwkeurigheid wordt afgerond. Hiervoor is een professionele back-office bij Peelrand verantwoordelijk. Daar kun je wat aan overlaten.

Frans en Leny Linssen

+

Een nieuw avontuur! Van Well naar Venray!

In 2015 ben ik eigenaar geworden van een prachtige woning, gelegen in de “oude kern” van Well. Met een prachtige tuin en een gezellige buurt was het goed vertoeven. In 2016 leerden Britt en ik elkaar kennen en vertrok ze van het grote Arnhem naar het gezellige Well, waar we 4 jaar lang heerlijk gewoond hebben samen.

Tijdens deze 4 jaar knaagde het toch om “samen” nog iets te kopen. Waarbij locatie dan ook een grote rol speelde. Onze voorkeuren gingen uit naar Well en Venray. Well omdat familie, vrienden en het verenigingsleven een grote rol speelt in ons leven en Venray vanwege de faciliteiten. Het nieuwe project Annahaege te Venray trok direct onze aandacht. Een mogelijkheid om nieuw te bouwen, met een prachtige rustige ligging en behoorlijke kavels qua ruimte, wat we natuurlijk gewend waren vanuit Well. Een goede combinatie dus tussen rust, ruimte en faciliteiten!

Met alle aandacht die er was voor het project, hebben we ons toch vol spanning ingeschreven, in de wetenschap dat het waarschijnlijk aan een ander vergeven zou worden. Totdat we het telefoontje kregen van Petra (Makelaar Peelrand). We hadden geluk! Vol ongeloof belden we met elkaar en begonnen we toekomstplannen te smeden. De realiteit haalde ons snel in, want wat moesten we met onze huidige woning, inboedel, etc.

Naar aanleiding van gesprekken met de hypotheekadviseur, de makelaar en onze persoonlijke kring besloten we om het avontuur aan te gaan en te denken in oplossingen. Ons heerlijke huis kwam te koop en gelukkig was er veel animo voor. Op dat moment realiseer je pas echt wat je hebt en achterlaat. Een vreemd gevoel..maar “door het sluiten van de ene deur opent een volgende”.

Inmiddels zijn we alweer enkele weken/ maanden verder. We hebben ons huis in Well verkocht. Onze inboedel opgeslagen en nu volop de plannen van onze nieuwe woning aan het afronden, zodat we er ons droomhuis van kunnen maken!

Groetjes Britt & Maarten

+

Van appje naar Siebengewald

Op zondag ochtend zie ik een appje van mijn vriendin uit Siebengewald: Waarom komen jullie niet naar ons? Bei uns ist alles schön und billig! Dit was als grapje bedoeld maar hier start onze verhuizing naar Siebengewald.

Diezelfde zondag kijk ik op Funda en zie kavels te koop staan aan de Ericaweg in Siebengewald. Hoewel we ons huis in Mill willen gaan verbouwen en verduurzamen (de zonnepanelen worden een week later op het dak gelegd) rijden we op maandag naar de Ericaweg.

Daar lopen we rond, kijken elkaar aan en besluiten Peelrand Makelaardij te bellen. Een week later zitten we bij makelaar Niek aan tafel. Tijdens een prettig gesprek krijgen we veel informatie en besluiten we een optie te nemen op een kavel. Een beetje hotel de botel rijden we naar Mill. We hebben nooit gekeken naar een ander huis al zeiden we weleens dat we wat meer grond wilde maar het huis niet groter hoeft. Toch is dit de plek voor onze droom.

Een grotere kavel voor een levensbestendige woning in een rustige buurt lekker buitenaf. We schakelen De WOON makelaar in en op een zondagmiddag komt er een vooraankondiging van ons huis op hun Facebook pagina. Binnen een uur krijgt René een appje met de vraag of dat ons huis is wat te koop komt? Die vrijdag hebben we 2 bezichtigingen en een half uur later belt de makelaar dat onze vraagprijs geboden is. Totaal verbaasd dat ons huis zo snel verkocht is! Maken we een afspraak met Finnhouse omdat we ooit een bungalow van hun hebben gezien die we mooi vonden. Onze wensen worden uitgebreid besproken en ze maken een heel eigen ontwerp voor ons.

Wij zijn er meteen blij mee!

Ondertussen is er regelmatig contact met Laura van Peelrand Makelaardij bij wie we terecht kunnen met al onze vragen. Op 7 oktober hebben we de grond gekocht en komt er een woonunit te staan.

Met onze neus op de bouw hopen we voor de bouwvakvakantie van 2021 in ons Finnhouse te gaan wonen.

René en Ingeborg

+

Van Circusroos naar Annahaeghe

Na een aantal jaren zoeken naar een nieuwe woning en diverse bezichtigingen werd onze interesse gewekt voor het nieuwbouwplan Annahaeghe. Zonder verwachtingen hebben we ons ingeschreven en tot onze grote verrassing werden wij ingeloot voor een woning in dit nieuwbouwproject.

Het balletje begon te rollen waarbij ook de verkoop van onze eigen woning kwam kijken.

Van het begin tot de daadwerkelijke aankoop van ons nieuwe huis en verkoop van onze huidige woning heeft Peelrand en met name Petra van Dijck ons geholpen.

Dave en Sanne Hermsen vd Weiden

+