Klantverhalen

VERKOCHT Witte Vrouwenstraat 9 te Oostrum

Wij hebben 49 jaren prettig in Oostrum gewoond. Twee en half jaar geleden hebben we besloten, v.w. de gezondheid, op zoek te gaan naar een mooi appartement in Venray.
Ons eerste contact met Peelrand was een appartementbezichtiging. Huub Janssen had de indruk dat wij op dat moment, gevoelsmatig er nog niet aan toe waren om een appartement te kopen.

Zijn juiste advies was; ‘ga naar alle appartementen die te koop zijn kijken’. Na twee en half jaar hebben wij via Peelrand een mooi appartement in Venray gekocht.

Daarna , ook via Peelrand, ons huis verkocht.
Er was een fijne begeleiding zowel met Huub Janssen, als ook met Chris Wilschut en Luuk Jansen.

De afwikkeling van de koop en verkoop is ten volle tevredenheid geschied. Met andere woorden; Peelrand bedankt, wij voelen ons thuis bij jullie.

Kopers en verkoper, u bent in goede handen bij Peelrand.

Vriendelijke groet,
Gerhard en Odalies.

+

Van De Schans naar de Buizerdlaan

Met ,,het verstrijken der jaren,, 2 uitgevlogen kinderen en veel teveel ruimte voor ons tweetjes, was het besluit om onze gezinswoning in de verkoop te doen snel genomen.

De buurt waar wij bijna 15 jaar vertoefden en het ontzettend naar onze zin hadden verlaten, was eigenlijk de moeilijkste stap.
We hadden natuurlijk al eens staan gluren bij het raam van het kantoor van Peelrand Makelaardij en besloten deze te benaderen.

Groot was toen ook de blijdschap toen wij vernamen dat op een steenworp van onze gezinswoning, 6 semi-bungalows gebouwd gingen worden. We zijn onze verkoopmakelaar nog steeds dankbaar voor deze tip, zelf hadden we daar nooit aan gedacht.

De verkoop liep gladjes, bezichtigingen in kerstvakantie-tijd, het tijdstip daarvan en de tegenreacties van potentiële kopers, overal was aandacht voor, afspraken werden keurig nagekomen.

Ook de aankoop van de nieuwe woning verliep soepel, geen enkele vraag bleef onbeantwoord.

Toen de wereld om ons heen veranderde door de komst van Corona, was ‘t vooruitzicht om een jaar te kamperen in afwachting van de bouw van onze nieuwe woning opeens niet zo erg meer.

Een eigen woning hebben we dus nog niet maar de toekomst en de reis daar naartoe is tot nu toe vlekkeloos verlopen.

Dank jullie allemaal daarvoor en vanuit de camping… tot ziens op de Buizerdlaan.

Eric en Karin

+

VERKOCHT Pr. Irenestraat Venray

Met hart en ziel professioneel

Meer dan dertig jaar woonden we met veel plezier in de Oranjebuurt. Via de voordeur dicht bij het Venrayse “stads”centrum en achterom de stilte van het dorp. De mooiste plek van Venray vonden wij. Toch wilden we nog een keer verhuizen, omdat een appartement beter past bij onze veranderde levensstijl. Alleen maar de deur achter je dicht hoeven trekken, als je lang van huis bent.

Via Peelrand kochten we in een week tijd ons appartement in Veltum. Ze schakelen prima bij Peelrand en kennen de lokale markt uitstekend.

Nou nog even ons huis verkopen. In de Oranjebuurt zijn die zo verkocht. Maar toch…… De vraagprijs was hoewel pittig toch reëel, maar ons huis was vooral absoluut niet standaard. Eigenlijk alleen geschikt voor alleenstaanden of een stel zonder kinderen en die vormen een minderheid op die zo  dynamische woningmarkt.

We beleefden een spannend half jaar. Iedere keer vol verwachting, dan weer teleurgesteld, ongeduldig vaak, af en toe gelaten en vooral voortdurend onzeker hoe het verder moet of zal gaan. Als het wat langer duurt, komen vanzelf de twijfels, soms met een tikkeltje wanhoop.

En daar heb je nou een makelaar voor. Bij Peelrand hebben ze veel ervaring, weten hoe de markt werkt en zijn op een persoonlijke manier betrokken, zonder mee te gaan in de emotionele achtbaan zoals wij die beleefden.

De begeleiding was vertrouwenwekkend. Vanaf het begin stelden ze ons op de hoogte van de voortgang van het proces. Vanuit het kantoor helpen ze bij elke stap die je als koper moet zetten. Peelrand is echt op ons belang gericht en dat doen ze op een eerlijke en integere manier. Ze nemen de tijd om degelijk werk te leveren en pakken door als dat nodig is (zo zou Huub dat zeggen). De interne communicatie blijkt uitstekend in orde. Het klopt gewoon en we hebben nooit iets van ongeduld of haast gemerkt, de benadering was altijd vriendelijk, opgewekt eigenlijk (het moet leuk zijn daar te werken). Ze doen hun werk met hart en ziel bij Peelrand

Nu is ons huis verkocht en we hopen dat de nieuwe bewoonster er net zo gelukkig wordt als wij er al die jaren waren. We zijn uitermate blij met de stappen die we het afgelopen jaar hebben gezet. De medewerkers van Peelrand hebben ons bij hand genomen en er professioneel doorheen geloodst.

Zo’n makelaar gunnen we iedereen.

Fam. Emonts

+

VERKOCHT Augustinusweg te Siebengewald

Een aantal jaren lang heb ik het er regelmatig met mijn ouders over gehad of het misschien toch verstandiger zou zijn om wat kleiner te gaan wonen. Toen ze echt op leeftijd kwamen, inmiddels rond de 80 jaar, zijn ze samen toch maar eens rond gaan kijken wat er zo al op de markt was. Zo kwamen ze terecht bij Peelrand Makelaardij. Mijn vader had in het Peelrand Magazine gezien dat er in Bergen 10 nieuwe woningen gebouwd zouden worden, 4 koop en 6 huurwoningen. In eerste instantie waren mijn ouders geïnteresseerd in een koopwoning, maar deze waren helaas al allemaal verkocht. De medewerkers van Peelrand waren echter zeer vriendelijk en hebben de optie met hun besproken voor een eventuele huurwoning. Vervolgens hebben ze ook een vrijblijvend gesprek gehad met Niek Hettinga over de opties en eventueel de verkoop van hun eigen woning. Dit laatste was wel een gevoelig onderwerp voor mijn ouders, maar Niek Hettinga nam ruimschoots de tijd om naar mijn ouders te luisteren, toonde begrip en heeft helemaal geen opdringerige verkooppraatjes gehouden.

Door dit fijne contact en begrip vanuit Peelrand, hebben mijn ouders laten weten dat ze serieus geïnteresseerd waren in een huurwoning. Helaas konden ze bij Peelrand op dat moment nog geen toezeggingen doen omdat de huizen nog gebouwd moesten worden en de officiële inschrijving nog een tijd op zich liet wachten.

In de maanden die volgden zijn mijn ouders zo nu en dan bij het kantoor in Bergen naar binnen gelopen om te vragen hoe de stand van zaken was. Ze werden iedere keer vriendelijk behandeld en netjes te woord gestaan door de medewerkers op het kantoor. Eindelijk was het in het najaar van 2019 dan zover, ze konden zich inschrijven voor de huurwoning en afgelopen december hebben ze de toezegging gekregen dat ze er voor in aanmerking kwamen. Ondanks dat ze heel blij waren met de toewijzing van de huurwoning, betekende dit dat hun eigen huis nu ook definitief in de verkoop ging. Aangezien mijn vader hier ruim 80 jaar heeft gewoond en mijn moeder ook het grootste gedeelte van haar leven, was dit toch wel een emotionele definitieve beslissing, ondanks dat ze natuurlijk blij waren met het vooruitzicht op de nieuwe woning. Peelrand nam alle tijd om mijn ouders uit te leggen hoe de verkoop in zijn werk ging en hebben alle vragen geduldig en duidelijk uitgelegd aan mijn ouders, waardoor ze er volledig vertrouwen in hadden dat het wel allemaal goed zou gaan. Het huis was uiteindelijk al binnen een week verkocht, natuurlijk wel onder voorbehoud van financiering.

En nu is het dan bijna zover, aankomende week krijgen mijn ouders de sleutel van hun nieuwe huis aan de Vlammertsehof in Bergen. Ik hoop dat ze nog heel wat jaren, in goede gezondheid, samen mogen genieten in dit mooie nieuwe huis. Peelrand bedankt voor jullie fijne contact en begeleiding van de zaken die geregeld moesten worden.

Cindy van Hoof

+

VERKOCHT Frans Halsstraat te Bergen

Na lang zoeken vonden wij ons droomhuis! Maar dan begint het je moet je eigen koopwoning gaan verkopen. Omdat Peelrand makelaardij ook in ons eigen dorp Nieuw-bergen een vestiging heeft en wij hier al vele fijne berichten over hadden gehoord besloten we om bij Peelrand een afspraak te maken voor een waardebepaling van ons huis.

De eerste afspraak op dinsdag 18 februari met Niek Hettinga voelde voor ons meteen goed. Voor ons was het duidelijk, deze man weet waar hij over praat en is goed in zijn vak. Dat gaat goed komen!

Graag wilde wij ons huis zo snel mogelijk, dus op erg korte termijn, verkopen. Dit was een uitdaging en leek voor ons bijna onmogelijk! Nog voor het maken van de officiële foto’s en beelden van onze woning stond er in diezelfde week een meer dan geweldige foto van ons huis incl. verkoopbord en prins carnaval in de tuin op de Peelrand select app en Facebook.

De afspraak voor het maken van de foto’s werd nog diezelfde dag met ons gemaakt voor in de daarop volgende week. Hoe snel kan het gaan? Dat bleek toen we direct de woensdag na carnaval, dus een kleine week later, een belletje kregen dat er al reacties waren en er voor de volgende dag, na het maken van de foto’s en beelden, al twee bezichtigingen gepland stonden. Wat goed geregeld allemaal!

En wat denk je, wat wij niet voor mogelijk hielden gebeurde; er werd de daarop volgende dag al een bod op ons huis uitgebracht en na een korte onderhandeling was ons huis verkocht!

Niek was te allen tijde snel en makkelijk bereikbaar en had een antwoord op al onze vragen. Hij heeft ons meer dan goed geholpen bij de verkoop van ons huis. Maar ook de andere medewerkers van Peelrand verdienen een pluim, ook zij hebben fantastisch werk geleverd.

Op 14 mei ontvangen wij de sleutel van onze nieuwe woning en op 2 juni leveren wij de sleutel van onze geweldige oude woning in. Nooit hadden wij ook maar gedacht  dat dit allemaal zo snel en fijn zou verlopen Dankzij de hulp van Peelrand en zijn medewerkers is ons dit gelukt!

Peelrand dank hiervoor!!

Roel Wintjes & Kelly Janssen

+

VERKOCHT: Wezelweg 9 Nieuw Bergen

Na een lange periode van overwegen besloot ik begin 2019 om mijn koopwoning in Nieuw Bergen dan toch maar te gaan verkopen. Een huis verkopen doe je niet zomaar. Ik had er ook totaal geen ervaring mee. Het was ons eerste koophuis en wij hebben er als gezin ruim 20 jaar met veel plezier in gewoond. Onze kinderen zijn opgegroeid in het huis en wij hebben er veel lief en leed samen gedeeld.

In de loop der tijd hadden wij ook de nodige verbouwingen uitgevoerd om het nog meer naar de zin te maken. Aanbouw achter, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, dakkapel etc. Ook hebben wij gouden tijden beleefd in het gezellige dorp Nieuw Bergen, met fantastische buren, vrienden en kennissen.

Door het ‘uitvliegen’ van de kinderen, de echtscheiding, werk in het buitenland en mijn nieuwe liefde was de situatie zodanig gewijzigd dat het huis steeds minder gebruikt werd. Logische vervolgstap; “verkopen die hap”.  Makkelijk gezegd, maar best wel emotioneel en onbekend, want hoe gaat dat dan?

Ik heb eigenlijk direct gekozen voor Peelrand Makelaardij omdat zij ook een kantoor hebben in Nieuw Bergen, lid zijn van de NVM en mijn gevoel aangaf dat zij goed inzicht moeten hebben in de lokale markt. Het geheel vrijblijvende kennismakingsgesprek verliep aangenaam en ook zakelijk. De volgorde van de te nemen stappen om een huis te verkopen werden mij duidelijk uitgelegd. Dit werd ondersteund met een heldere folder. Ook de kosten voor mij als verkoper werden direct inzichtelijk gemaakt.

Na het gezamenlijk bepalen van de vraagprijs en het opstellen van de brochure, waarbij er rekening werd gehouden met mijn wensen, werd het huis in de verkoop gezet. De gemaakte foto- en videopresentatie was zeer professioneel. De verkoop publicatie gebeurde door Peelrand Makelaardij zelf en op de Funda website. Ik had aangegeven niet direct een TE KOOP bord in de tuin te willen, en dat was uiteraard geen probleem.

Toen het huis in de verkoop ging was er direct veel belangstelling en ik kon dat prima volgen op de Funda site. De medewerksters van het kantoor hebben in overleg met mij de bezichtigingsafspraken gemaakt en de bezichtigingen uitgevoerd. Ik kreeg na elke bezichtiging direct de feedback.

Ik wist wel dat ‘de huizenmarkt’ erg in beweging is, maar had nooit verwacht dat ik mijn huis al binnen 3 weken, onder voorbehoud van financiering, zou verkopen. Het voorlopige koopcontract heb ik samen met de koper en de makelaar in mijn huis getekend.  Inmiddels is de verkoop definitief. De makelaardij heeft mij de laatste checklist gemaild met aandachtspunten voor de verhuizing zelf. Zij zullen mij ook nog begeleiden bij de notaris.

Terugkijkend is de verkoop op zeer professionele wijze begeleid. Het is precies zo gegaan als voorgesteld. Ik ben zeer tevreden en raad eenieder aan om als verkoper een makelaar in de hand te nemen. Het zal u niet verbazen dat ik Peelrand Makelaardij aanbeveel, de investering meer dan waard.

Rob Rademakers

+

VERKOCHT: De Schoevert Wanssum

Ik werd door mijn kinderloos gebleven oudere zus aangewezen om haar nalatenschap, na haar overlijden, af te wikkelen. Een van de dingen die geregeld moest worden was het verkopen van de woning. Na enig onderzoek van mijn man bleek in elk geval dat Peelrand makelaardij een gedegen kantoor is met een sterke vertegenwoordiging in de regio en aan de andere kant van de Maas. Op basis daarvan heb ik een afspraak gemaakt voor overleg en waardebepaling van de woning met Huub Janssen. Wij kenden het kantoor eerder niet omdat we op afstand wonen in de buurt van Eindhoven.

Bij de kennismaking in Wanssum bleek dat we Huub, vanuit een andere gelegenheid enkele jaren geleden al kenden, en daarom ontstond er min of meer meteen een goede band. Na het inspecteren van de woning heeft hij een indicatieve waarde afgegeven waarmee ik instemde. Huub ging er van uit, dat de woning binnen enkele maanden verkocht zou zijn.

Nadat ik opdracht tot verkoop had gegeven, heeft Peelrand foto’s gemaakt van de woning en die op haar site en op Funda geplaatst met een beschrijving van de woning. Ook is door Peelrand een bord “Te Koop” in de tuin geplaatst.
Tijdens het proces werd ik steeds op de hoogte gehouden van bezichtigingen en van de reactie van de potentiële kopers. Behalve met Huub heb ik fijn contact gehad met Chris Wilschut maar overigens ook met hun collega’s van de binnendienst. Na enige onderhandeling over een bod van een serieuze koper is de woning, kort bij de vraagprijs, binnen 3 maanden verkocht. Op 1 november 2019 is de leveringsakte gepasseerd bij de notaris.

Al met al is de keuze voor Peelrand makelaardij dus een goede keuze geweest en daarom heb ik ze, desgevraagd door Funda, gewaardeerd met een 10!

Peelrand, bedankt.

Annie Koenen-Gubbels

+

Van Broekweg naar de Buizerdlaan

Wij hadden de wens om een nieuwe woning te kopen, maar daarvoor moesten wij eerst onze oude woning verkopen. De eerste makelaar waarmee wij contact hebben gezocht was Peelrand, dat is toch een grote en vertrouwde makelaar in de omgeving. Wij hadden eerst een vrijblijvende afspraak met Luuk Jansen, dit contact was erg fijn en ook direct persoonlijk. Wij hadden meteen een goed gevoel bij Peelrand.  Luuk vertelde hoe de verkoop van een huis zou gaan verlopen en gaf ons tips over het verkoop klaar maken van ons huis.

Nadat we besloten hadden ook via Peelrand te gaan verkopen, zijn ze direct gestart met het verkoopproces. Binnen een week hebben ze mooie foto’s gemaakt en toen het huis op de select app stond, kwamen gelijk de eerste afspraken voor bezichtigingen al binnen. De bezichtigingen werden altijd in overleg ingepland en we zijn goed op de hoogte gehouden van de reacties van de kijkers.

Op het moment dat we moesten gaan onderhandelen over de daadwerkelijke verkoopprijs, heeft Luuk ons hierin heel erg goed geholpen. Tijdens de onderhandelingen nam hij de tijd voor ons en luisterde ook naar de wensen die wij hadden. Door de goede onderhandelingen hebben wij een mooie verkoopprijs gekregen voor onze woning.
Wij kunnen door naar onze volgende stap, een mooie nieuwe woning en ook dit hebben wij geregeld via Peelrand. In september wordt onze nieuwbouwwoning aan de Buizerdlaan in de Brabander opgeleverd, ook voor een fijn aankoopproces kun je bij Peelrand terecht. Laura Vink heeft ons heel prettig geholpen en van goed advies voorzien bij de keuzes die wij moesten maken.

Wij zijn heel goed begeleid door Peelrand Makelaardij, dankjewel hiervoor!

Brechje en Pim

+

VERKOCHT: Alexanderhof 4 te Venray

Via via hoorden wij dat er een huis te koop kwam waar we na een bezichtiging enthousiast van werden. Samen met Huub hebben we gekeken of dat huis haalbaar voor ons was, zoals wij het dan ook voor ogen zouden krijgen!

Daarna kwam pas het besef dat we onze eigen woning dus in de verkoop moesten gaan doen. Slik… Na bijna 20 jaar heerlijk te hebben gewoond op de Alexanderhof kwam Team Peelrand langs om foto’s te maken voor op de app. Toen we met Huub af hadden gesproken wanneer we het huis in de verkoop zouden zetten, verliep het als een rollercoaster…

Onze hond hebben we, die week erna, vaak naar de buren gebracht, even met de stofzuiger door het huis en nog ff de stoep vegen alvorens er nieuwe kandidaten kwamen kijken!

Wat erg leuk overkwam,  was het enthousiasme wat mensen zeiden over je huis! Na diverse kijkmomenten van verschillende maar zeker ook van dezelfde gezichten, was het na enkele dagen al onder voorbehoud verkocht. We waren met stomheid geslagen dat het zo soepel allemaal verliep. Mede door Huub, die zeker het zakelijke aspect niet uit het oog verloor!

Wij kunnen alleen maar zeggen dat we tot op heden nog steeds niet kunnen bevatten dat we bijna gaan verhuizen en dat de Alexanderhof dan echt door een ander bewoond gaat worden!

Dat Huub ons huis bijna 20 jaar geleden aan ons verkocht en nu voor ons heeft verkocht, vonden wij wel heel uniek.
Bedankt Peelrand voor de fijne samenwerking.

groetjes
Brigitte en Roel

+

VERKOCHT: Roefsstraat 6 te Bergen

Wij hebben een afspraak met Niek Hettinga van Peelrand gemaakt om de verkoop van ons huis op de Roefsstraat 6 te bespreken. Wij hadden goede dingen gehoord over Peelrand van de schoonzus van mijn vriend. We zochten ook een makelaar die sterk in de regio vertegenwoordigd was. Tijdens dit eerste gesprek gaf Niek ons al tips over het verkoop klaar maken van het huis om ervoor te zorgen dat het snel verkocht zou worden.

Nadat we het huis verkoop klaar hebben gemaakt, zijn door Peelrand erg mooie foto’s genomen en is het huis op Funda komen te staan. Er waren gelukkig snel bezichtigingen ondanks dat het huis in november, net  voor de feestdagen, op de markt kwam.

Luuk Jansen heeft toen het stokje van Niek Hettinga overgenomen en wij werden steeds netjes op de hoogte gehouden van de feedback van de kijkers. Toen er een serieuze koper verscheen, heeft Luuk ervoor gezorgd dat wij de vraagprijs ook daadwerkelijk kregen. Hij heeft daarvoor goed onderhandeld.

Eind maart 2019 hebben wij dan ook daadwerkelijk de verkoopakte bij de notaris laten passeren. Al met al was ons huis dus binnen 4 maanden verkocht.

Bedankt Peelrand voor de snelle verkoop en goede service!
Claudia Janssen

+