Klantverhalen

VERKOCHT: Wezelweg 9 Nieuw Bergen

Na een lange periode van overwegen besloot ik begin 2019 om mijn koopwoning in Nieuw Bergen dan toch maar te gaan verkopen. Een huis verkopen doe je niet zomaar. Ik had er ook totaal geen ervaring mee. Het was ons eerste koophuis en wij hebben er als gezin ruim 20 jaar met veel plezier in gewoond. Onze kinderen zijn opgegroeid in het huis en wij hebben er veel lief en leed samen gedeeld.

In de loop der tijd hadden wij ook de nodige verbouwingen uitgevoerd om het nog meer naar de zin te maken. Aanbouw achter, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, dakkapel etc. Ook hebben wij gouden tijden beleefd in het gezellige dorp Nieuw Bergen, met fantastische buren, vrienden en kennissen.

Door het ‘uitvliegen’ van de kinderen, de echtscheiding, werk in het buitenland en mijn nieuwe liefde was de situatie zodanig gewijzigd dat het huis steeds minder gebruikt werd. Logische vervolgstap; “verkopen die hap”.  Makkelijk gezegd, maar best wel emotioneel en onbekend, want hoe gaat dat dan?

Ik heb eigenlijk direct gekozen voor Peelrand Makelaardij omdat zij ook een kantoor hebben in Nieuw Bergen, lid zijn van de NVM en mijn gevoel aangaf dat zij goed inzicht moeten hebben in de lokale markt. Het geheel vrijblijvende kennismakingsgesprek verliep aangenaam en ook zakelijk. De volgorde van de te nemen stappen om een huis te verkopen werden mij duidelijk uitgelegd. Dit werd ondersteund met een heldere folder. Ook de kosten voor mij als verkoper werden direct inzichtelijk gemaakt.

Na het gezamenlijk bepalen van de vraagprijs en het opstellen van de brochure, waarbij er rekening werd gehouden met mijn wensen, werd het huis in de verkoop gezet. De gemaakte foto- en videopresentatie was zeer professioneel. De verkoop publicatie gebeurde door Peelrand Makelaardij zelf en op de Funda website. Ik had aangegeven niet direct een TE KOOP bord in de tuin te willen, en dat was uiteraard geen probleem.

Toen het huis in de verkoop ging was er direct veel belangstelling en ik kon dat prima volgen op de Funda site. De medewerksters van het kantoor hebben in overleg met mij de bezichtigingsafspraken gemaakt en de bezichtigingen uitgevoerd. Ik kreeg na elke bezichtiging direct de feedback.

Ik wist wel dat ‘de huizenmarkt’ erg in beweging is, maar had nooit verwacht dat ik mijn huis al binnen 3 weken, onder voorbehoud van financiering, zou verkopen. Het voorlopige koopcontract heb ik samen met de koper en de makelaar in mijn huis getekend.  Inmiddels is de verkoop definitief. De makelaardij heeft mij de laatste checklist gemaild met aandachtspunten voor de verhuizing zelf. Zij zullen mij ook nog begeleiden bij de notaris.

Terugkijkend is de verkoop op zeer professionele wijze begeleid. Het is precies zo gegaan als voorgesteld. Ik ben zeer tevreden en raad eenieder aan om als verkoper een makelaar in de hand te nemen. Het zal u niet verbazen dat ik Peelrand Makelaardij aanbeveel, de investering meer dan waard.

Rob Rademakers

+

VERKOCHT: De Schoevert Wanssum

Ik werd door mijn kinderloos gebleven oudere zus aangewezen om haar nalatenschap, na haar overlijden, af te wikkelen. Een van de dingen die geregeld moest worden was het verkopen van de woning. Na enig onderzoek van mijn man bleek in elk geval dat Peelrand makelaardij een gedegen kantoor is met een sterke vertegenwoordiging in de regio en aan de andere kant van de Maas. Op basis daarvan heb ik een afspraak gemaakt voor overleg en waardebepaling van de woning met Huub Janssen. Wij kenden het kantoor eerder niet omdat we op afstand wonen in de buurt van Eindhoven.

Bij de kennismaking in Wanssum bleek dat we Huub, vanuit een andere gelegenheid enkele jaren geleden al kenden, en daarom ontstond er min of meer meteen een goede band. Na het inspecteren van de woning heeft hij een indicatieve waarde afgegeven waarmee ik instemde. Huub ging er van uit, dat de woning binnen enkele maanden verkocht zou zijn.

Nadat ik opdracht tot verkoop had gegeven, heeft Peelrand foto’s gemaakt van de woning en die op haar site en op Funda geplaatst met een beschrijving van de woning. Ook is door Peelrand een bord “Te Koop” in de tuin geplaatst.
Tijdens het proces werd ik steeds op de hoogte gehouden van bezichtigingen en van de reactie van de potentiële kopers. Behalve met Huub heb ik fijn contact gehad met Chris Wilschut maar overigens ook met hun collega’s van de binnendienst. Na enige onderhandeling over een bod van een serieuze koper is de woning, kort bij de vraagprijs, binnen 3 maanden verkocht. Op 1 november 2019 is de leveringsakte gepasseerd bij de notaris.

Al met al is de keuze voor Peelrand makelaardij dus een goede keuze geweest en daarom heb ik ze, desgevraagd door Funda, gewaardeerd met een 10!

Peelrand, bedankt.

Annie Koenen-Gubbels

+

Van Broekweg naar de Buizerdlaan

Wij hadden de wens om een nieuwe woning te kopen, maar daarvoor moesten wij eerst onze oude woning verkopen. De eerste makelaar waarmee wij contact hebben gezocht was Peelrand, dat is toch een grote en vertrouwde makelaar in de omgeving. Wij hadden eerst een vrijblijvende afspraak met Luuk Jansen, dit contact was erg fijn en ook direct persoonlijk. Wij hadden meteen een goed gevoel bij Peelrand.  Luuk vertelde hoe de verkoop van een huis zou gaan verlopen en gaf ons tips over het verkoop klaar maken van ons huis.

Nadat we besloten hadden ook via Peelrand te gaan verkopen, zijn ze direct gestart met het verkoopproces. Binnen een week hebben ze mooie foto’s gemaakt en toen het huis op de select app stond, kwamen gelijk de eerste afspraken voor bezichtigingen al binnen. De bezichtigingen werden altijd in overleg ingepland en we zijn goed op de hoogte gehouden van de reacties van de kijkers.

Op het moment dat we moesten gaan onderhandelen over de daadwerkelijke verkoopprijs, heeft Luuk ons hierin heel erg goed geholpen. Tijdens de onderhandelingen nam hij de tijd voor ons en luisterde ook naar de wensen die wij hadden. Door de goede onderhandelingen hebben wij een mooie verkoopprijs gekregen voor onze woning.
Wij kunnen door naar onze volgende stap, een mooie nieuwe woning en ook dit hebben wij geregeld via Peelrand. In september wordt onze nieuwbouwwoning aan de Buizerdlaan in de Brabander opgeleverd, ook voor een fijn aankoopproces kun je bij Peelrand terecht. Laura Vink heeft ons heel prettig geholpen en van goed advies voorzien bij de keuzes die wij moesten maken.

Wij zijn heel goed begeleid door Peelrand Makelaardij, dankjewel hiervoor!

Brechje en Pim

+

VERKOCHT: Alexanderhof 4 te Venray

Via via hoorden wij dat er een huis te koop kwam waar we na een bezichtiging enthousiast van werden. Samen met Huub hebben we gekeken of dat huis haalbaar voor ons was, zoals wij het dan ook voor ogen zouden krijgen!

Daarna kwam pas het besef dat we onze eigen woning dus in de verkoop moesten gaan doen. Slik… Na bijna 20 jaar heerlijk te hebben gewoond op de Alexanderhof kwam Team Peelrand langs om foto’s te maken voor op de app. Toen we met Huub af hadden gesproken wanneer we het huis in de verkoop zouden zetten, verliep het als een rollercoaster…

Onze hond hebben we, die week erna, vaak naar de buren gebracht, even met de stofzuiger door het huis en nog ff de stoep vegen alvorens er nieuwe kandidaten kwamen kijken!

Wat erg leuk overkwam,  was het enthousiasme wat mensen zeiden over je huis! Na diverse kijkmomenten van verschillende maar zeker ook van dezelfde gezichten, was het na enkele dagen al onder voorbehoud verkocht. We waren met stomheid geslagen dat het zo soepel allemaal verliep. Mede door Huub, die zeker het zakelijke aspect niet uit het oog verloor!

Wij kunnen alleen maar zeggen dat we tot op heden nog steeds niet kunnen bevatten dat we bijna gaan verhuizen en dat de Alexanderhof dan echt door een ander bewoond gaat worden!

Dat Huub ons huis bijna 20 jaar geleden aan ons verkocht en nu voor ons heeft verkocht, vonden wij wel heel uniek.
Bedankt Peelrand voor de fijne samenwerking.

groetjes
Brigitte en Roel

+

VERKOCHT: Roefsstraat 6 te Bergen

Wij hebben een afspraak met Niek Hettinga van Peelrand gemaakt om de verkoop van ons huis op de Roefsstraat 6 te bespreken. Wij hadden goede dingen gehoord over Peelrand van de schoonzus van mijn vriend. We zochten ook een makelaar die sterk in de regio vertegenwoordigd was. Tijdens dit eerste gesprek gaf Niek ons al tips over het verkoop klaar maken van het huis om ervoor te zorgen dat het snel verkocht zou worden.

Nadat we het huis verkoop klaar hebben gemaakt, zijn door Peelrand erg mooie foto’s genomen en is het huis op Funda komen te staan. Er waren gelukkig snel bezichtigingen ondanks dat het huis in november, net  voor de feestdagen, op de markt kwam.

Luuk Jansen heeft toen het stokje van Niek Hettinga overgenomen en wij werden steeds netjes op de hoogte gehouden van de feedback van de kijkers. Toen er een serieuze koper verscheen, heeft Luuk ervoor gezorgd dat wij de vraagprijs ook daadwerkelijk kregen. Hij heeft daarvoor goed onderhandeld.

Eind maart 2019 hebben wij dan ook daadwerkelijk de verkoopakte bij de notaris laten passeren. Al met al was ons huis dus binnen 4 maanden verkocht.

Bedankt Peelrand voor de snelle verkoop en goede service!
Claudia Janssen

+

VERKOCHT: Vlierstraat 5 te Venray

In september kocht ik mijn appartement in de Vlierstraat maar kwam op weg naar mijn werk altijd langs “mijn droomhuisje” gelopen en vroeg  me iedere keer af of daar iemand woonde omdat ik er nooit iemand zag en er verder ook niks gebeurde.

Nadat ik er voor de zoveelste keer langs kwam gelopen heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en ben bij Peelrand Makelaardij naar binnen gestapt en gevraagd of hierover bij hen iets bekend was… en ja hoor, Huub kende het huis wel en ook de eigenaar. Nadat die gebeld was en ik mocht gaan kijken en eindelijk kon zien hoe “mijn droom huisje” eruit zag, moest ik natuurlijk mijn eigen appartement nog verkopen.

Peelrand kwam foto’s maken en binnen een week was mijn appartement verkocht. Dankzij Huub en Peelrand Makelaardij wordt het nu echt “mijn eigen droomhuisje”.

Groetjes Karin

+

VERKOCHT: George Breitnerstraat 8 te Bergen

Ik ben zeer tevreden zoals mijn huis verkocht is. Ik werd altijd op tijd gebeld als er kijkers kwamen en naderhand kreeg ik altijd een telefoontje hoe de bezichtiging is gegaan.

Ik wil Peelrand Makelaardij dan ook hartelijk bedanken voor de verkoop van mijn huis.

Dank jullie wel!
Wilma Buddiger

+

VERKOCHT: Pastoor Vercoulenstraat 9 te Merselo

In de zomer van 2018 hebben wij besloten om ons huis te koop te zetten.
Het valt niet mee om na 41 jaar een huis dat je zelf (mede) ontworpen hebt en waar je zo lang heel fijn hebt gewoond te verkopen: het werd  toch te groot.

Op 1 augustus namen we contact op met Peelrand Makelaardij. Na een heel informatief gesprek werd direct actie ondernomen: er werden professionele foto’s genomen en er werd een wervelende brochure ontwikkeld.

Binnen enkele weken was ons huis op de app van Peelrand te bezichtigen. Al snel volgden diverse bezichtigingen. Na elke bezichtiging hield de makelaar ons op de hoogte van de stand van zaken.

Alles verliep soepel en plezierig.

Binnen een maand waren we in onderhandeling met de uiteindelijke koper en op 20 september werd naar tevredenheid van beide partijen de voorlopige koopakte getekend.

Inmiddels hebben wij via dezelfde makelaar een prachtige kleinere woning gekocht.

We kijken met een tevreden gevoel terug op een kort maar intensief verkooptraject.

Riet en Theo Martens

+

VERKOCHT: Broekweg 40 te Venray

Ons huis ging ongeveer 5 jaar geleden in de verkoop. Midden in de crisis. Er waren geregeld bezichtigingen. Die werden vanuit Peelrand altijd correct begeleid.

Iedere keer een terugkoppeling met wisselende reacties. Soms positief met als gevolg een 2e bezichtiging, soms ook negatief. Maar het leidde in die periode niet tot een concrete verkoop.

Vaak was ook de verkoop van de woning van de kijker een probleem. In diverse evaluaties werd dat met ons besproken en we hielden moed. We konden altijd terecht met vragen.
Er wordt als een team gewerkt en iedereen is op de hoogte van de stand van zaken.

Uiteindelijk kwam het goed! De aanhouder wint… We zijn aan het inpakken en gaan tijdelijk (tot april 2019) gehuurd zitten.

Dan nog een periode in een woonunit op “aan den Heuvel”. We kijken er naar uit om zelf ons nieuwe huis te gaan bouwen.

Peelrand bedankt.

Fam. van der Zwaan

+

VERKOCHT: D’n Hof 23 te Overloon

In Juni 2018 besloten wij ons huis te gaan verkopen. Wij waren op zoek naar een betrouwbare makelaar in de regio met een breed netwerk. Al snel kwamen we uit bij Peelrand.

Snel daarna kwamen we in contact met Luuk Jansen. Er werden foto’s gemaakt, een mooie brochure & een Funda advertentie.

Na een deelname aan de open huizen dag waren er meerdere partijen die graag een bod wilde plaatsen. Dankzij de goede hulp van Luuk hebben meerdere partijen een kans gekregen om een bod te plaatsen. Hieruit is de verkoop van ons huis gekomen.

Wij kijken terug op een mooie verkoop van ons huis en fantastische begeleiding van de makelaars. De lijnen met de makelaar waren kort wat zeer prettig was voor ons. Geen enkele vraag was teveel en er werd altijd tijd genomen voor je.

Nogmaals heel veel dank hiervoor!

Bart & Danique

+