Klantverhalen

GEKOCHT: Aan den Heuvel fase 4, kavel 8

GEKOCHT: Aan den Heuvel fase 4, kavel 8

Na inmiddels alweer een paar jaartjes samen te wonen op de Kruidenlaan in Landweert kwamen we toch wel tot de conclusie dat we langzaam maar zeker uit ons huisje groeien.

Afgelopen jaar (2016) vonden wij (Theo en ik) het daarom toch wel tijd om eens rond te gaan kijken naar ons toekomstige droom huisje.

Nadat we veel huizen via Funda hadden bekeken was het ons al heel snel duidelijk dat het moeilijk was om iets te vinden geheel naar onze smaak en dan ook nog eens op een mooie locatie. Dat heeft ons doen besluiten om te gaan kijken naar een nieuwbouwwoning.

Na gericht te zoeken naar nieuwbouw zijn we terecht gekomen bij Peelrand Makelaardij. Daar hebben we de nodige informatie opgevraagd voor de woning die op dit moment voor ons gebouwd wordt.

Aan de balie bij Peelrand zijn we heel goed geholpen door de dames die op dat moment aanwezig waren. Verder zijn we erg goed geholpen en begeleid door de makelaar (Petra) die het verkooptraject van deze woning behandelde. We kunnen niet anders zeggen dan dat we super goed geholpen zijn.

Mede door het prettige contact zullen we er daarom waarschijnlijk ook voor kiezen om onze huidige woning via Peelrand te gaan verkopen.

Theo en Suzanne Smits

+

VERKOCHT: Laagheidehof 24 te Venray

VERKOCHT: Laagheidehof 24 te Venray

“In de zomer van 2016 hebben we de stap gezet om ons huis in de Brabander te koop te zetten bij Peelrand. We wonen hier fantastisch en zijn zeer tevreden over de plek en het huis. De drang naar vernieuwing is echter dusdanig groot dat we het gemak en luxe die we in dit huis kennen even loslaten.

Eind vorig jaar hebben we een mooie kavel op Vlakwater gevonden en een optie genomen. Gelukkig trok de woningmarkt op dat moment aan zodat we in maart 2017 ons huis verkocht hebben aan een leuk stel met twee jonge kinderen die erg enthousiast zijn over de stijl van onze woning.

Peelrand heeft dat allemaal perfect verzorgd. Daarmee komt alles in een stroomversnelling. Kavel kopen, financiering regelen, tijdelijke woonruimte zoeken en dat gaat maar door. We houden van moderne architectuur. We hebben een architect gevonden die bij ons past. Het is enorm inspirerend om ideeën uit te wisselen en met de architect een ontwerp te maken waarbij de omgeving, onze woonwensen en beleving bij elkaar komen. Zelfs onze puberende jongens zijn enthousiast geworden over ons project.”

Wendel, Roel, Toon, Daaf en Huub Verstegen

+

VERKOCHT: Rosa Manusstraat 45 te Venray GEKOCHT: Project Aan den Heuvel fase 4, Kavel 14

VERKOCHT: Rosa Manusstraat 45 te Venray
GEKOCHT: Project Aan den Heuvel fase 4, Kavel 14

Begin juli 2016 besloten we toch eens te gaan kijken naar de 2 huizen waar we al tijden via Funda een oogje op hadden. We woonde al  14 jaar met heel veel plezier in ons huis aan de Rosa Manusstraat maar droomde al jaren van “iets anders”. Op het moment dat we de afspraak maakte voor de bezichtigingen nodigde we Peelrand Makelaardij ook meteen uit voor een oriëntatiegesprek over de mogelijkheden van verkoop voor ons huis. De bezichtigingen liepen op niets uit, maar de stap was gezet.
We hebben nog wat andere huizen bekeken maar ook deze voldeden niet aan onze wensen. Op het moment dat Luuk Janssen bij ons aan tafel zat om de mogelijkheden van ons huis te bespreken, kwamen ook onze bezichtigingen ter sprake. Luuk opperde om toch eens naar nieuwbouw te gaan kijken, aangezien er op dat moment een tweetal leuke projecten in de verkoop stonden. Zo kwam voor ons kavel 14 van het project Aan de Heuvel fase 4 in beeld. Dat was precies waar wij naar op zoek waren!

Maar wat nu….we hebben ons eigen huis nog niet in de verkoop staan, laat staan verkocht… Het project was erg in trek en wij wilde alleen ons huis verkopen als we daarvoor DIT huis konden terugkopen. Toch moest er eerst verkocht worden alvorens wij konden kopen. Dus moest het aan te kopen huis in optie blijven…. Hoe lang kon Peelrand ons dat garanderen? Bovendien waren we nog maar 3 weken bezig met onze zoektocht en was het allemaal erg vrijblijvend gestart. Doen we er goed aan? Kortom heel veel vragen. Daarbij zaten we midden in de grote vakantie en waren er veel mensen op vakantie.  Niek Hettinga was de verkoopbegeleider van het nieuwbouwproject en heeft hierover met ons gesproken, daarbij was hij op de hoogte van de gesprekken die wij met Luuk hadden gehad. Hij begreep onze dilemma’s en heeft ons  vervolgens geholpen de juiste keuzes te maken. Daarbij heeft hij ons ook telkens weer het vertrouwen gegeven dat het wel goed zou komen. En dus stapte wij in het avontuur van verkopen en aankopen….we zouden wel zien hoe het liep. De week erop zouden er foto’s voor Funda gemaakt worden, maar het was zo’n slecht weer dat er besloten werd alleen foto’s te maken voor Facebook. Op een later moment zouden de foto’s voor Funda wel gemaakt worden.

Dat bleek niet nodig. De middag dat de foto’s op Facebook kwamen stroomde de afspraken voor bezichtingen binnen. Het huis was binnen een week verkocht!
En dus tekenden wij zowel het verkoop- als het aankoopcontract op 1 dag.

Het is allemaal erg snel gegaan. Waar wij begin juli bedachten misschien te gaan verkopen, hadden we per 1 november al een huurwoning waar wij tijdelijk zouden gaan wonen i.v.m. de bouw. Dit alles dankzij de goede begeleiding van Peelrand. We hebben ervaren dat er écht wordt meegedacht en dat ze betrokken zijn bij de stappen die je neemt. Door de vakantieperiode waren sommige makelaars en assistenten maar kort betrokken bij de verkoop maar allen waren op de hoogte van ons dossier.

Nogmaals ontzettend bedankt medewerkers van Peelrand Makelaardij:  door jullie hebben we de stap durven nemen om onze droom te verwezenlijken!!

Martien, Kim, Xander en Thijmen Martens

+

VERKOCHT: Wilhelmina Sangersstraat 73 te Venray

VERKOCHT: Wilhelmina Sangersstraat 73 te Venray

In januari 2015 hebben we besloten om ons mooie huis in de verkoop te brengen. De makelaar waar we heel bewust voor gekozen hebben was Peelrand. Deze makelaar is in het Venrayse een begrip qua marktkennis en professionele begeleiding. We maakten kennis met Luuk Jansen. Gezien de goede staat van onderhoud van ons mooie huis sprak hij de verwachting uit ons pand vrij snel te kunnen verkopen.

De naweeën van de recessie en concurrentie van een nieuwbouwproject in de Brabander gooiden echter roet in het eten. Vanaf het moment dat de concurrentie van dit project niet meer speelde en de recessie voorbij was ging het snel met de verkoop. In korte tijd was ons huis met succes verkocht.

We hebben tijdelijk een mooi huurappartement gevonden en kunnen vanaf nu rustig uitkijken naar een geschikt koopappartement of patiowoning.

Gedurende deze 2 jaren heeft Luuk Jansen ons steeds op een professionele maar uiterst vriendelijke wijze ondersteunt en ons moed ingesproken. Hij was het die ons attendeerde op de redenen van stagnatie waardoor wij innerlijke rust kregen en geen ondoordachte stappen gingen ondernemen.

Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar de dames op kantoor die ons altijd goed en vriendelijk geholpen hebben.

Nogmaals willen we Peelrand en speciaal Luuk Jansen danken voor de professionele en vriendelijke ondersteuning bij het verkoopproces.

Harry en Tilly

+

GEKOCHT: Andantestraat 19 te Venray

GEKOCHT: Andantestraat 19 te Venray

We wisten zelf niet goed wat we wilden qua huis. Na wat huizen bezichtigd te hebben en onze wensen duidelijker werden, konden we door Huub (maar ook de andere makelaars) gerichter gaan zoeken.

Vervolgens hebben we in “no time” ons huisje gevonden. We zijn daarbij goed geadviseerd en wat we als zeer prettig hebben ervaren is het enthousiasme en de persoonlijke benadering van Huub (maar ook de andere makelaars).

Bedankt voor jullie geduld en goede hulp!

Groetjes Gijs, Resie en de kids.

+

VERKOCHT: Blankenberg 9 te Leunen

VERKOCHT: Blankenberg 9 te Leunen

In 2010 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Peelrand Makelaardij toen wij belangstelling hadden voor een huis in ‘de Brabander’ dat via Peelrand te koop stond. Na een eerste bezichtiging besloten we een bod uit te brengen en konden de onderhandelingen beginnen. Wat mij opviel was de ontspannen sfeer en het realisme bij de onderhandelingen, zodat de koop in korte tijd een feit was. Vervolgens was het voor ons een logische keuze om onze ‘oude’ woning ook via Peelrand in de verkoop te zetten. Door het netwerk en de actieve opstelling van Peelrand is ons huis destijds binnen 5 weken verkocht!

Begin 2016 is mijn moeder verhuisd naar een appartement en werd haar woning aan de Blankenberg in Leunen ook weer via Peelrand in de verkoop gezet. Ook nu weer waren de contacten prettig en werd er vooraf duidelijk gecommuniceerd wat een realistische prijs was en welke kanalen zouden worden ingezet om de verkoop te bevorderen. De woning is wederom snel verkocht, waar het uitgebreide netwerk van Peelrand een grote rol in heeft gespeeld.

Klantvriendelijkheid en resultaatgerichtheid zijn voor mij belangrijke zaken. Peelrand heeft bij alle drie de gelegenheden de afgelopen 7 jaar bewezen dat ze dit op een uitstekende manier waar kunnen maken. Huub Janssen en zijn team ontzorgen koper en verkoper en zorgen met hun realistische benadering voor een soepel proces. Ik kan niet anders dan dit bedrijf absoluut aanbevelen!

Familie Jenniskens

+

Verkocht in Venray en aangekocht in Wellerlooi

VERKOCHT: Montgomerystraat 4 te Venray
AANGEKOCHT: Kruisstraat 11 te Wellerlooi

Na ruim een jaar onze woning zonder resultaat in de verkoop gehad te hebben bij een andere makelaar, de overstap naar Peelrand gemaakt. Dit door de vele goede verhalen die we over jullie gehoord hebben. En wat we hoopten gebeurde, onze woning was zelfs binnen twee weken verkocht! Dit komt naar ons idee door jullie realistische blik, goede marktkennis en zeer professionele begeleiding.

Ook onze nieuwe woning hebben we aangekocht via jullie. Ook dit verliep super. Wat wij zelf als prettig hebben ervaren is het zeer fijne contact met jullie. Jullie dachten altijd mee en waren snel bereikbaar. Ook de dames op kantoor zijn zeer behulpzaam en vriendelijk. Het voelde als een warm bad en we kijken met veel plezier en tevredenheid terug naar onze samenwerking met jullie.

Peelrand bedankt voor het mede realiseren van onze droom: Een vrijstaand huis met veel grond. We genieten volop!

Coen en Daisy

+

Verkocht en aangekocht in Venray

VERKOCHT: de Schans 78 te Venray
GEKOCHT: Patersstraat 21-A te Venray

We hadden destijds ons huis te koop gezet, omdat we graag in het centrum wilde gaan wonen. We zochten naar een klushuis. Peelrand heeft een goede naam in Venray en om deze reden kozen we voor Peelrand.
De brochures zijn erg duidelijk. De begeleiding is goed. Zowel bij de verkoop als bij de bezichtigen en aankoop van een nieuwe woning.

Na een groot aantal bezichtigen vielen we voor de Patersstraat. We waren er 2 jaar geleden ook al geweest, maar toen was de prijs niet interessant voor ons, maar toen er een flinke prijsdaling kwam gaf dat ons meer mogelijkheden. We vielen voor dit pand vanwege het grote woonoppervlak, een grote tuin en de locatie.

En wat we helemaal geweldig vonden was, dat we dit woon-winkelpand helemaal naar eigen wens konden indelen naar een compleet nieuw woonhuis. Na een uitgebreide bouwkundige keuring en een asbestinventarisatie-rapport, hebben we een plan opgesteld en bij allerlei onderaannemers prijzen opgevraagd. Daarna hebben we een bod gedaan en het pand gekocht.
Het verkrijgen van een hypotheek verliep moeizaam. De meeste geldverstrekkers vonden het een probleem, omdat er een winkelbestemming op het pand zat en omdat er nogal een flink bedrag voor de renovatie nodig was. Theo Philipsen, (vd Mortel assurantie) wist de geldverstrekker te overtuigen, omdat hij het pand en de gemeente Venray kent.

Sinds maart 2016 is de bouw in volle gang. Een flinke klus met hier en daar onverwachte tegenslagen. Maar we zien het huis steeds mooier worden en ook zoals we het ons voorgesteld hadden. We zien er naar uit om er te gaan wonen met ons gezin.

Patrick en Sandra van Lanen

+

Verkocht en aangekocht in Venray

VERKOCHT: De Heuvelaar 43 te Venray
AANGEKOCHT: Ouverturestraat 32 te Venray

In de zomer van 2016, hebben wij, Ivo en Nicole Voesenek, doen besluiten om ons appartement aan de Heuvelaar 43 in Venray, in de verkoop te gaan zetten. Wij hebben ruim 11 Jaar na volle tevredenheid in dit appartement met prachtig uitzicht over de Brabander en bebossing nabij het Sint Anna terrein gewoond. Afgelopen zomer wilde wij onze volgende stap gaan maken, wij wilden naar een huisje, boompje (in tuintje), en misschien volgt in de toekomst ook nog wel een beestje (konijntje) voor onze zoon Jesper.

Na wat speurwerk in makelaarsland, hebben wij uiteindelijk Peelrand Makelaardij uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Vanwege de vele positieve reacties welke zij kregen op Internet. Het eerste kennismakingsgesprek met Luuk Jansen voldeed direct aan deze verkregen verwachtingen. Het was een zeer prettig gesprek, we kregen direct het gevoel dat Luuk erg betrokken is, wat gelijk een vertrouwd gevoel geeft. Wij kregen een eerlijk en duidelijk advies vanuit Peelrand Makelaardij.

1 week voorafgaand aan de Open Huize route van 1 oktober 2016 is de verkoop van ons appartement gestart en……

na welgeteld 5 weken is zowel de verkoop van ons appartement, als ook (en voor ons echt bijzonder) de aankoop van onze nieuwe woning via Peelrand, op 1 en dezelfde dag geschied. Natuurlijk zit hier een factor geluk bij, maar, mede dankzij Peelrand Makelaardij, een makelaar waarbij de lijnen kort zijn, er een duidelijke en snelle prettige communicatie is, maar ook zeker, nogmaals het vermelden met hoofdletters waard, door MEEDENKEN en BETROKKENHEID in de persoon van  Luuk Jansen, kunnen  wij “ons droomhuis” in 2017 kunnen gaan betrekken.

Wij durven gerust te zeggen Peelrand Makelaardij een aanrader voor iedereen!

Ivo, Nicole en Jesper Voesenek

+

Verkocht: Daem v. Kekenstraat 2, gekocht: Buizerdstraat 10

Bergen

We waren al wat langer aan het rondkijken naar een woning met een wat grotere tuin en een leefkeuken. Toen we deze eenmaal gevonden hadden, wilden we graag eerst onze eigen woning verkocht hebben. Na het eerste gesprek met Peelrand hadden we een goed gevoel en een zekere “klik”. Peelrand heeft een zeer realistische insteek en dat sprak ons wel aan, door ons huis goed in de markt te zetten, verliep de verkoop ook erg snel. Door de goede ervaring met onze verkoop, was de keuze al gemaakt voor de volgende stap en hadden Peelrand gevraagd ons te begeleiden met de aankoop van ons huidige huis, ook hier met een goed resultaat.

Peelrand nogmaals bedankt voor het begeleiden van bovenstaand traject!

+