Verhuren

Wegwijs in wetgeving

U wilt uw woning of bedrijfsruimte verhuren? Vanwege complexe en uitgebreide huur wetgeving is de kans groot dat u het overzicht van rechten en plichten kwijt raakt. Specifieke kennis van iedere discipline binnen de wetgeving is belangrijk om juridisch zaken op correcte wijze vast te leggen.

Koopwoning verhuren

Huidige wetgeving maakt het mogelijk om een woning die te koop staat tijdelijk te verhuren. Hierbij loopt u geen risico dat u de huurovereenkomst niet op kunt beëindigen wanneer de woning verkocht wordt.

Buitenland

Verhuist u tijdelijk naar het buitenland en wilt u uw huidige woning gedurende die periode verhuren? Hier is specifieke wetgeving voor die er voor zorgt dat u bij terugkomst zonder zorgen weer in uw eigen huis kunt wonen.

Specialist in huren en verhuren

Peelrand Makelaardij heeft haar eigen huurspecialist die u kan helpen bij:

1) Permanente verhuur van woningen;

2) Tijdelijke verhuur van woningen o.b.v. Leegstandwet;

3) Tijdelijke verhuur van woningen o.b.v. Diplomatenclausule;

4) Verhuur van bedrijfsruimtes;

5) aanhuur begeleiding;

6) Toetsing van huurprijzen a.d.h.v. woningwaardestelsels.


Onze tevreden klanten

GEKOCHT: Aan den Heuvel fase 4, kavel 8

GEKOCHT: Aan den Heuvel fase 4, kavel 8

Na inmiddels alweer een paar jaartjes samen te wonen op de Kruidenlaan in Landweert kwamen we toch wel tot de conclusie dat we langzaam maar zeker uit ons huisje groeien.

Afgelopen jaar (2016) vonden wij (Theo en ik) het daarom toch wel tijd om eens rond te gaan kijken naar ons toekomstige droom huisje.

Nadat we veel huizen via Funda hadden bekeken was het ons al heel snel duidelijk dat het moeilijk was om iets te vinden geheel naar onze smaak en dan ook nog eens op een mooie locatie. Dat heeft ons doen besluiten om te gaan kijken naar een nieuwbouwwoning.

Na gericht te zoeken naar nieuwbouw zijn we terecht gekomen bij Peelrand Makelaardij. Daar hebben we de nodige informatie opgevraagd voor de woning die op dit moment voor ons gebouwd wordt.

Aan de balie bij Peelrand zijn we heel goed geholpen door de dames die op dat moment aanwezig waren. Verder zijn we erg goed geholpen en begeleid door de makelaar (Petra) die het verkooptraject van deze woning behandelde. We kunnen niet anders zeggen dan dat we super goed geholpen zijn.

Mede door het prettige contact zullen we er daarom waarschijnlijk ook voor kiezen om onze huidige woning via Peelrand te gaan verkopen.

Theo en Suzanne Smits

+

VERKOCHT: Laagheidehof 24 te Venray

VERKOCHT: Laagheidehof 24 te Venray

“In de zomer van 2016 hebben we de stap gezet om ons huis in de Brabander te koop te zetten bij Peelrand. We wonen hier fantastisch en zijn zeer tevreden over de plek en het huis. De drang naar vernieuwing is echter dusdanig groot dat we het gemak en luxe die we in dit huis kennen even loslaten.

Eind vorig jaar hebben we een mooie kavel op Vlakwater gevonden en een optie genomen. Gelukkig trok de woningmarkt op dat moment aan zodat we in maart 2017 ons huis verkocht hebben aan een leuk stel met twee jonge kinderen die erg enthousiast zijn over de stijl van onze woning.

Peelrand heeft dat allemaal perfect verzorgd. Daarmee komt alles in een stroomversnelling. Kavel kopen, financiering regelen, tijdelijke woonruimte zoeken en dat gaat maar door. We houden van moderne architectuur. We hebben een architect gevonden die bij ons past. Het is enorm inspirerend om ideeën uit te wisselen en met de architect een ontwerp te maken waarbij de omgeving, onze woonwensen en beleving bij elkaar komen. Zelfs onze puberende jongens zijn enthousiast geworden over ons project.”

Wendel, Roel, Toon, Daaf en Huub Verstegen

+

VERKOCHT: Rosa Manusstraat 45 te Venray GEKOCHT: Project Aan den Heuvel fase 4, Kavel 14

VERKOCHT: Rosa Manusstraat 45 te Venray
GEKOCHT: Project Aan den Heuvel fase 4, Kavel 14

Begin juli 2016 besloten we toch eens te gaan kijken naar de 2 huizen waar we al tijden via Funda een oogje op hadden. We woonde al  14 jaar met heel veel plezier in ons huis aan de Rosa Manusstraat maar droomde al jaren van “iets anders”. Op het moment dat we de afspraak maakte voor de bezichtigingen nodigde we Peelrand Makelaardij ook meteen uit voor een oriëntatiegesprek over de mogelijkheden van verkoop voor ons huis. De bezichtigingen liepen op niets uit, maar de stap was gezet.
We hebben nog wat andere huizen bekeken maar ook deze voldeden niet aan onze wensen. Op het moment dat Luuk Janssen bij ons aan tafel zat om de mogelijkheden van ons huis te bespreken, kwamen ook onze bezichtigingen ter sprake. Luuk opperde om toch eens naar nieuwbouw te gaan kijken, aangezien er op dat moment een tweetal leuke projecten in de verkoop stonden. Zo kwam voor ons kavel 14 van het project Aan de Heuvel fase 4 in beeld. Dat was precies waar wij naar op zoek waren!

Maar wat nu….we hebben ons eigen huis nog niet in de verkoop staan, laat staan verkocht… Het project was erg in trek en wij wilde alleen ons huis verkopen als we daarvoor DIT huis konden terugkopen. Toch moest er eerst verkocht worden alvorens wij konden kopen. Dus moest het aan te kopen huis in optie blijven…. Hoe lang kon Peelrand ons dat garanderen? Bovendien waren we nog maar 3 weken bezig met onze zoektocht en was het allemaal erg vrijblijvend gestart. Doen we er goed aan? Kortom heel veel vragen. Daarbij zaten we midden in de grote vakantie en waren er veel mensen op vakantie.  Niek Hettinga was de verkoopbegeleider van het nieuwbouwproject en heeft hierover met ons gesproken, daarbij was hij op de hoogte van de gesprekken die wij met Luuk hadden gehad. Hij begreep onze dilemma’s en heeft ons  vervolgens geholpen de juiste keuzes te maken. Daarbij heeft hij ons ook telkens weer het vertrouwen gegeven dat het wel goed zou komen. En dus stapte wij in het avontuur van verkopen en aankopen….we zouden wel zien hoe het liep. De week erop zouden er foto’s voor Funda gemaakt worden, maar het was zo’n slecht weer dat er besloten werd alleen foto’s te maken voor Facebook. Op een later moment zouden de foto’s voor Funda wel gemaakt worden.

Dat bleek niet nodig. De middag dat de foto’s op Facebook kwamen stroomde de afspraken voor bezichtingen binnen. Het huis was binnen een week verkocht!
En dus tekenden wij zowel het verkoop- als het aankoopcontract op 1 dag.

Het is allemaal erg snel gegaan. Waar wij begin juli bedachten misschien te gaan verkopen, hadden we per 1 november al een huurwoning waar wij tijdelijk zouden gaan wonen i.v.m. de bouw. Dit alles dankzij de goede begeleiding van Peelrand. We hebben ervaren dat er écht wordt meegedacht en dat ze betrokken zijn bij de stappen die je neemt. Door de vakantieperiode waren sommige makelaars en assistenten maar kort betrokken bij de verkoop maar allen waren op de hoogte van ons dossier.

Nogmaals ontzettend bedankt medewerkers van Peelrand Makelaardij:  door jullie hebben we de stap durven nemen om onze droom te verwezenlijken!!

Martien, Kim, Xander en Thijmen Martens

+