Verhuren

Wegwijs in wetgeving

U wilt uw woning of bedrijfsruimte verhuren? Vanwege complexe en uitgebreide huur wetgeving is de kans groot dat u het overzicht van rechten en plichten kwijt raakt. Specifieke kennis van iedere discipline binnen de wetgeving is belangrijk om juridisch zaken op correcte wijze vast te leggen.

Koopwoning verhuren

Huidige wetgeving maakt het mogelijk om een woning die te koop staat tijdelijk te verhuren. Hierbij loopt u geen risico dat u de huurovereenkomst niet op kunt beëindigen wanneer de woning verkocht wordt.

Buitenland

Verhuist u tijdelijk naar het buitenland en wilt u uw huidige woning gedurende die periode verhuren? Hier is specifieke wetgeving voor die er voor zorgt dat u bij terugkomst zonder zorgen weer in uw eigen huis kunt wonen.

Specialist in huren en verhuren

Peelrand Makelaardij heeft haar eigen huurspecialist die u kan helpen bij:

1) Permanente verhuur van woningen;

2) Tijdelijke verhuur van woningen o.b.v. Leegstandwet;

3) Tijdelijke verhuur van woningen o.b.v. Diplomatenclausule;

4) Verhuur van bedrijfsruimtes;

5) aanhuur begeleiding;

6) Toetsing van huurprijzen a.d.h.v. woningwaardestelsels.


Onze tevreden klanten

VERKOCHT: Wezelweg 9 Nieuw Bergen

Na een lange periode van overwegen besloot ik begin 2019 om mijn koopwoning in Nieuw Bergen dan toch maar te gaan verkopen. Een huis verkopen doe je niet zomaar. Ik had er ook totaal geen ervaring mee. Het was ons eerste koophuis en wij hebben er als gezin ruim 20 jaar met veel plezier in gewoond. Onze kinderen zijn opgegroeid in het huis en wij hebben er veel lief en leed samen gedeeld.

In de loop der tijd hadden wij ook de nodige verbouwingen uitgevoerd om het nog meer naar de zin te maken. Aanbouw achter, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, dakkapel etc. Ook hebben wij gouden tijden beleefd in het gezellige dorp Nieuw Bergen, met fantastische buren, vrienden en kennissen.

Door het ‘uitvliegen’ van de kinderen, de echtscheiding, werk in het buitenland en mijn nieuwe liefde was de situatie zodanig gewijzigd dat het huis steeds minder gebruikt werd. Logische vervolgstap; “verkopen die hap”.  Makkelijk gezegd, maar best wel emotioneel en onbekend, want hoe gaat dat dan?

Ik heb eigenlijk direct gekozen voor Peelrand Makelaardij omdat zij ook een kantoor hebben in Nieuw Bergen, lid zijn van de NVM en mijn gevoel aangaf dat zij goed inzicht moeten hebben in de lokale markt. Het geheel vrijblijvende kennismakingsgesprek verliep aangenaam en ook zakelijk. De volgorde van de te nemen stappen om een huis te verkopen werden mij duidelijk uitgelegd. Dit werd ondersteund met een heldere folder. Ook de kosten voor mij als verkoper werden direct inzichtelijk gemaakt.

Na het gezamenlijk bepalen van de vraagprijs en het opstellen van de brochure, waarbij er rekening werd gehouden met mijn wensen, werd het huis in de verkoop gezet. De gemaakte foto- en videopresentatie was zeer professioneel. De verkoop publicatie gebeurde door Peelrand Makelaardij zelf en op de Funda website. Ik had aangegeven niet direct een TE KOOP bord in de tuin te willen, en dat was uiteraard geen probleem.

Toen het huis in de verkoop ging was er direct veel belangstelling en ik kon dat prima volgen op de Funda site. De medewerksters van het kantoor hebben in overleg met mij de bezichtigingsafspraken gemaakt en de bezichtigingen uitgevoerd. Ik kreeg na elke bezichtiging direct de feedback.

Ik wist wel dat ‘de huizenmarkt’ erg in beweging is, maar had nooit verwacht dat ik mijn huis al binnen 3 weken, onder voorbehoud van financiering, zou verkopen. Het voorlopige koopcontract heb ik samen met de koper en de makelaar in mijn huis getekend.  Inmiddels is de verkoop definitief. De makelaardij heeft mij de laatste checklist gemaild met aandachtspunten voor de verhuizing zelf. Zij zullen mij ook nog begeleiden bij de notaris.

Terugkijkend is de verkoop op zeer professionele wijze begeleid. Het is precies zo gegaan als voorgesteld. Ik ben zeer tevreden en raad eenieder aan om als verkoper een makelaar in de hand te nemen. Het zal u niet verbazen dat ik Peelrand Makelaardij aanbeveel, de investering meer dan waard.

Rob Rademakers

+

VERKOCHT: De Schoevert Wanssum

Ik werd door mijn kinderloos gebleven oudere zus aangewezen om haar nalatenschap, na haar overlijden, af te wikkelen. Een van de dingen die geregeld moest worden was het verkopen van de woning. Na enig onderzoek van mijn man bleek in elk geval dat Peelrand makelaardij een gedegen kantoor is met een sterke vertegenwoordiging in de regio en aan de andere kant van de Maas. Op basis daarvan heb ik een afspraak gemaakt voor overleg en waardebepaling van de woning met Huub Janssen. Wij kenden het kantoor eerder niet omdat we op afstand wonen in de buurt van Eindhoven.

Bij de kennismaking in Wanssum bleek dat we Huub, vanuit een andere gelegenheid enkele jaren geleden al kenden, en daarom ontstond er min of meer meteen een goede band. Na het inspecteren van de woning heeft hij een indicatieve waarde afgegeven waarmee ik instemde. Huub ging er van uit, dat de woning binnen enkele maanden verkocht zou zijn.

Nadat ik opdracht tot verkoop had gegeven, heeft Peelrand foto’s gemaakt van de woning en die op haar site en op Funda geplaatst met een beschrijving van de woning. Ook is door Peelrand een bord “Te Koop” in de tuin geplaatst.
Tijdens het proces werd ik steeds op de hoogte gehouden van bezichtigingen en van de reactie van de potentiële kopers. Behalve met Huub heb ik fijn contact gehad met Chris Wilschut maar overigens ook met hun collega’s van de binnendienst. Na enige onderhandeling over een bod van een serieuze koper is de woning, kort bij de vraagprijs, binnen 3 maanden verkocht. Op 1 november 2019 is de leveringsakte gepasseerd bij de notaris.

Al met al is de keuze voor Peelrand makelaardij dus een goede keuze geweest en daarom heb ik ze, desgevraagd door Funda, gewaardeerd met een 10!

Peelrand, bedankt.

Annie Koenen-Gubbels

+

Van Broekweg naar de Buizerdlaan

Wij hadden de wens om een nieuwe woning te kopen, maar daarvoor moesten wij eerst onze oude woning verkopen. De eerste makelaar waarmee wij contact hebben gezocht was Peelrand, dat is toch een grote en vertrouwde makelaar in de omgeving. Wij hadden eerst een vrijblijvende afspraak met Luuk Jansen, dit contact was erg fijn en ook direct persoonlijk. Wij hadden meteen een goed gevoel bij Peelrand.  Luuk vertelde hoe de verkoop van een huis zou gaan verlopen en gaf ons tips over het verkoop klaar maken van ons huis.

Nadat we besloten hadden ook via Peelrand te gaan verkopen, zijn ze direct gestart met het verkoopproces. Binnen een week hebben ze mooie foto’s gemaakt en toen het huis op de select app stond, kwamen gelijk de eerste afspraken voor bezichtigingen al binnen. De bezichtigingen werden altijd in overleg ingepland en we zijn goed op de hoogte gehouden van de reacties van de kijkers.

Op het moment dat we moesten gaan onderhandelen over de daadwerkelijke verkoopprijs, heeft Luuk ons hierin heel erg goed geholpen. Tijdens de onderhandelingen nam hij de tijd voor ons en luisterde ook naar de wensen die wij hadden. Door de goede onderhandelingen hebben wij een mooie verkoopprijs gekregen voor onze woning.
Wij kunnen door naar onze volgende stap, een mooie nieuwe woning en ook dit hebben wij geregeld via Peelrand. In september wordt onze nieuwbouwwoning aan de Buizerdlaan in de Brabander opgeleverd, ook voor een fijn aankoopproces kun je bij Peelrand terecht. Laura Vink heeft ons heel prettig geholpen en van goed advies voorzien bij de keuzes die wij moesten maken.

Wij zijn heel goed begeleid door Peelrand Makelaardij, dankjewel hiervoor!

Brechje en Pim

+