Peelrand Makelaardij

Taxatie

Gecertificeerd taxateur

Bij de financiering van een woning of bedrijfspand wordt vaak door de hypotheekverstrekker een taxatierapport gevraagd. Het rapport moet voldoen aan een aantal eisen en moet opgesteld zijn door een gecertificeerd taxateur die de regio waar het te taxeren object ligt, goed kent.

Regionale ervaring

De gecertificeerde makelaars van Peelrand Makelaardij kennen door hun jarenlange ervaring de regio Noord Limburg en Noord-Oost Brabant als geen ander. Door de ruim 300 taxaties die wij per jaar verrichten is een enorme kennisbank opgebouwd over waardes van allerlei soorten onroerend goed. U kunt rekenen op een zorgvuldige en overzichtelijke rapportage van het getaxeerde onroerend goed.

Meerdere doeleinden

Peelrand Makelaardij taxeert niet alleen voor de financiering van een woning of bedrijfspand maar ook voor: successie, bedrijfsbeëindiging, minnelijke waardering met de Belastingdienst, echtscheiding of beëindiging samenwoning, planschade en bij het vaststellen van schadevergoedingen. Sinds kort is er een centraal taxatieinstituut opgezet, het NWWI. Het NWWI beoordeelt taxaties en is een garantie voor een deskundige onderbouwing. Niet voor niets accepteren steeds meer hypotheekverstrekkers alleen nog maar taxaties welke via het NWWI zijn afgeleverd. Zo accepteren Obvion, Florius e.d. alleen nog maar NWWI taxaties (zie verder www.nwwi.nl).


Onze tevreden klanten

VERKOCHT Patrijsstraat 23 te Bergen

5 jaar geleden waren we al aan het oriënteren tussen verbouwen of eventueel verhuizen. Ook toen hadden we al met makelaar Niek Hettinga gesproken over het maken van de juiste keuzes. Na nog 5 jaar genoten te hebben van onze woning aan de Patrijsstraat na een grootscheepse verbouwing, bleef het zoeken naar met name wat meer ruimte in en om het huis toch kriebelen.

Eind juni kwam ons droomhuis opnieuw op de markt en na de acceptatie van ons bod kwam alles in een stroomversnelling. Om de overgang naar ons
nieuwe huis vlotjes te laten

verlopen was een snelle verkoop van onze woning gewenst. Wij werden zelf wat onrustig aangezien er net twee woningen in de straat te koop werden gezet.

Een afspraak met Niek was snel gemaakt. Het gesprek gaf ons rust. Het was duidelijk dat hij de markt goed in beeld had en hoe hij onze woning mooi in beeld wilde brengen.

Binnen twee weken waren opnames gemaakt en stond ons huisje, waar we 15 jaar met plezier hebben gewoond, perfect in beeld gebracht op Funda. Binnen een week na plaatsing was de verkoop

rond! Het doornemen van de koopovereenkomst op kantoor samen met de kopers hebben wij als erg prettig ervaren. In een aangename sfeer wordt alles doorgenomen en het geeft de mogelijkheid om samen met de kopers nog wat praktische zaken af te stemmen.

1 september kregen wij de sleutel van onze nieuwe woning en 15 september hebben wij de sleutels van de Patrijsstraat overgedragen.
Kortom: het was duidelijk, snel, goed en alles in een zeer aangename familiaire sfeer.

Jan en Suzan van Haperen

+

Van Vlierstraat naar de Beatrixstraat

Na 6 jaar met veel plezier te hebben gewoond op de Vlierstraat heb ik besloten om verder te gaan kijken naar een andere woning. Toen kwam ik in aanraking met Peelrand Makelaardij. Ik heb mijn eigen woning verkocht en de nieuwe woning gekocht via Peelrand Makelaardij. Gezien de drukte en snelheid op de huizenmarkt heb ik besloten om eerst een woning aan te kopen en daarna mijn woning in de verkoop te zetten.

Via de Peelrand select app kreeg ik een vooraankondiging van de woningen die in de verkoop kwamen en zo kwam de Beatrixstraat voorbij. Tijdens de bezichtiging heb ik besloten een bod te doen op de woning, omdat de woning aan al mijn woonwensen voldeed. De dag erna kreeg ik een bericht van de makelaar dat de woningeigenaren akkoord waren en vanaf toen was het allemaal snel geregeld. De aankoop van de nieuwe woning verliep soepel en snel, geen enkele vraag bleef onbeantwoord.

Daarna was het tijd om met een makelaar van Peelrand de voorbereiding te treffen om m´n woning in de verkoop te zetten, zo werden er foto´s gemaakt en kwam het op de Peelrand select app.
De verkoop verliep snel, na 3 dagen was m´n woning verkocht. Zo snel kan het gaan!
Dat was erg fijn en gaf zekerheid, maar het was zeker een spannend weekend. En alles is uiteindelijk goed geregeld, heel fijn.

Peelrand Makelaardij is professioneel, geeft goed en deskundig advies en staat je echt bij in het aankoop- en verkoopproces. Bij mij is het heel fijn verlopen.

Marijntje van Knippenberg

+

VERKOCHT Vincent van Goghstraat 20 te Bergen

We waren al een tijdje op zoek naar een ander huis, we wilden graag wat meer rust en ruimte om ons heen. Nadat we er verschillende keren naast zaten, de woningen gingen allemaal zo aan onze neus voorbij. Na telkens net te laat reageren of net niet het hoogste bod, was het nu raak. We hadden een huis gekocht! Wat waren we blij, we waren toe aan iets anders.

De hoogste tijd dus om ons huidige huis te verkopen. De aankoop van het nieuwe huis was heel snel gegaan, tussen het op internet verschijnen en het goedkeuren van ons bod zat maar 5 dagen. Wij dachten bij onszelf, als dat zo snel gaat dan moet het wel in een keer goed gebeuren. Vandaar dat we de verkoop graag uit handen wilden geven aan een makelaar.

En daar kwam Peelrand om de hoek. We hadden al een prettige ervaring met ze opgedaan tijdens een eerdere bezichtiging, dus daar kwam het visitekaartje van Niek Hettinga voor de dag. Na een telefoontje en een goed gesprek bij ons thuis werd het huis op internet gezet.

Wat wij toen nog niet verwacht hadden, maar wat niet veel later bleek, ons huis werd net zo snel verkocht als dat wij het nieuwe huis gekocht hadden. Peelrand had maar één bezichtiging nodig en na een korte onderhandeling was het huis verkocht. Ze hebben het heel goed opgepakt, we hebben weinig omkijken gehad naar de verkoop. Het ging allemaal heel snel maar wel in goed overleg met ons.

Nu inmiddels vanuit ons nieuwe huis, en met de overdracht van het oude huis achter de rug kunnen we terugkijken op een vlekkeloze verkoop. Bedankt Peelrand voor de goede begeleiding en het fijne contact.

Alison en Roy

+