Peelrand Makelaardij

Klantverhalen

Van Eikenlaan naar Aan den Heuvel

Aanvankelijk waren wij beiden ervan overtuigd dat een appartement het paradijs op aarde is. Helaas pakte dit anders uit en kwamen wij tot de conclusie: een appartement past niet bij ons.

Besloten werd het appartement te verkopen en een nieuwbouw gezinswoning op Aan den Heuvel terug te kopen. Peelrand Makelaardij Venray werd in de arm genomen om de verkoop en koop te verzorgen en deze beide activiteiten zijn zeer voorspoedig en naar wens verlopen.

Wij hebben Peelrand ervaren als een organisatie die de regels van het koop-/ verkoopproces goed heeft vastgelegd en hier ook naar handelt. Afspraken worden nagekomen; zeg wat je doet en doe wat je zegt. In zee gaan met Peelrand doet oude tijden herleven, de klant staat hier nog centraal.

Een groot dank u wel voor het hele team en wie weet staat er in het nieuwe logo bij vermeld:
De Klant is Koning.

Frank en Marjo Westerkamp

+

Geduld is een schone zaak

Twee en driekwart jaar heeft ons pand aan de Eikenlaan 50 te koop gestaan. Het is een specifiek pand; namelijk een bedrijfspand met een geïntegreerde woning. Dus niet voor iedereen weggelegd.

We hebben de afgelopen jaren diverse bezichtigingen gehad, maar mede door de coronacrisis werden de gegadigden zeldzamer. Wie wil er in deze onzekere tijd een groot bedrijfspand kopen? Huub Janssen was onze directe contactpersoon bij Peelrand, hij bleef super optimistisch; “je hebt maar één koper nodig… en die komt”, zei hij als we het even niet meer zagen zitten.

Toen kwam er een projectontwikkelaar die ons een voorstel deed. Dat was op zich een aardig voorstel maar tevens ook erg onzeker. Hij moest eerst met de gemeente de benodigde bouwpapieren regelen en dat kon wel een half jaar duren.

Maar toen, in dezelfde week, kregen we een bezichtiging van het echtpaar de Rijk (De Rijk Fysiotherapie), zij wilden het pand kopen zonder voorwaarden en op zeer korte termijn over het pand beschikken.
Wij blij en zij blij! De formaliteiten waren zo geregeld.

Maar toen moesten wij nog op zoek naar een nieuwe woning…

Het toeval treft, dat het huis op de Pettenmakerstraat, waar wij 14 jaar geleden vanaf kwamen, weer vrijkwam. Hier hadden wij 8 jaar gewoond en gingen er in 2007, omwille van “ons avontuur” weg.

Zo’n scenario kun je dromen, maar verwerkelijken is wat anders. Toch heeft het blijkbaar zo moeten zijn.

Door snel te reageren konden we het pand (terug) kopen. Door de korte lijntjes en het snelle handelen van Huub met de verkopers was Pettenmakerstraat 6 wederom van ons.

Onze eerste her-kennismaking met het huis voelde als thuiskomen… letterlijk en figuurlijk. De oude bewoner had goed op ons huisje gepast.

Bert en
Rean Snijders

+

VERKOCHT Gouden Leeuwplein 34 AANGEKOCHT Burcht Annahaeghe

We zijn zeer tevreden over hoe alles verlopen is met de verkoop van ons appartement op de Gouden Leeuwplein 34 waar we met heel veel plezier gewoond hebben. Huub maar ook de rest van het team waren heel duidelijk en hadden alle tijd voor ons.

Maar toen zagen we de Burcht woningen op Annahaeghe voorbijkomen en dat was echt onze droom om op zo’n prachtige locatie te mogen gaan wonen. Ook die koop is via Laura en Peelrand perfect gedaan.

Onze dank voor de goede begeleiding!

Jan en Petra Vullings

+

VERKOCHT Hoenderstraat 19 Well

We waren net klaar met de verbouwing van onze woning toen we de kans kregen om een bijzonder huis te kopen.

Na lang wikken en wegen hebben we Peelrand gevraagd om een waardeïndicatie te maken voor onze woning.

Niek Hettinga kwam langs voor een vrijblijvend gesprek en heeft onze woning zorgvuldig bekeken. Er werd ruim de tijd genomen en alle vragen werden beantwoord. Ook na de indicatie kregen we alle tijd die we nodig hadden en konden we bij hem terecht met onze vragen.

Toen de knoop was doorgehakt, was alles zo geregeld. Chris Wilschut heeft ons verder geholpen tijdens en na de verkoop van onze woning. We hebben erg fijn en makkelijk contact met hem gehad. Er was zelfs ruimte en tijd voor advies voor onze nieuwe woning.

Door de goede begeleiding en duidelijke communicatie is de verkoop van onze woning erg prettig verlopen.

Harm en Silke

+

VERKOCHT Joke Smitstraat 5 te Venray

Nadat we 20 jaar met heel veel plezier in ons huis aan de Joke Smitstraat (in de fijne wijk Antoniusveld) hadden gewoond wilden wij een volgende stap maken op de woningmarkt.

We waren op zoek naar een woning dichter in de buurt van het centrum van Venray. En het liefst een woning met uitstraling en karakteristieke kenmerken.

Vorig jaar hebben we ons voor het eerst actief gemeld op de woningmarkt. Al snel kwamen we erachter dat deze markt op dit moment, op zijn zachtst gezegd nogal “levendig” is. Snel zagen we een huis dat paste binnen onze wensen. Maar helaas, onze bieding bleek niet het “winnende” bod te zijn.

De tijd verstreek. Al die tijd bleven wij uiteraard de markt nauwlettend in de gaten houden. Wij zijn in deze periode ook telkens zelf actief gebleven in het benaderen van onze makelaar. Op deze manier is het ons gelukt om in deze roerige tijd toch ons toekomstige droomhuis te vinden.

Een prachtige karakteristieke woning in het centrum van Venray. Vanaf november zullen wij de nieuwe eigenaar zijn van deze mooie woning.
Toen wij eenmaal ons eigen droomhuis hadden weten te vinden zijn we ook meteen over gegaan tot de verkoop van onze huidige woning aan de Joke Smitstraat.

Ook hier hebben alle mensen binnen Peelrand ons ontzettend goed geholpen en geadviseerd. Hier zijn we erg blij mee. Tegenwoordig spreekt men veel over “ontzorgen.” Nou, de mensen van Peelrand hebben ons meer dan ontzorgd.

We hebben ons huis in (zeer) korte tijd naar tevredenheid weten te verkopen. We vinden het geweldig dat de nieuwe bewoners twee jonge starters zijn op de woningmarkt. We wensen hen heel veel woongenot toe in hun nieuwe woning.

Rob en Maaike van Lieshout

+

VERKOCHT Klokkemakerstraat 15 Well

De tijd gaat snel en op een bepaald moment moet je toch de keuze maken om op zoek te gaan naar een levensloopbestendige woning.

Mede gezien het feit dat we in september oma en opa worden is alles in een stroomversnelling geraakt en vonden wij een nieuwe stek in Geleen. Nu moest ons huis nog verkocht worden. Daarvoor hadden we natuurlijk een geschikte makelaar nodig.

Bij de aankoop van ons huis op de Klokkemakerstraat in 2007 en de verkoop van ons huis op de Grotestraat hadden we hele goede ervaringen gehad met Peelrand via Niek. Dus voor ons was de keuze snel gemaakt. We konden snel een afspraak maken met Niek en alles werd in gang gezet. Tijdens het verkoopproces werden de taken overgenomen door Chris Wilschut.

We kunnen alleen maar zeggen dat Chris ons prima heeft begeleid gedurende het verkoopproces. Hiervoor alle lof. Binnen 2 weken was onze woning voor een mooi bedrag verkocht.

Als bijkomende service hebben we gebruik kunnen maken van de Peelrand verhuisbus. Een leuk initiatief wat ons uitstekend geholpen heeft tijdens onze verhuizing.

Aangezien wij nu over gaan naar een levensloopbestendige woning zullen wij waarschijnlijk geen gebruik meer maken van de diensten van Peelrand maar we kunnen Peelrand iedereen aanraden.

Monique en Chris Derks

+

Wij hebben ons (t)huis verkocht….

Eigenlijk wilden we helemaal niet weg op de Kolkweg, waar we nog steeds met heel veel plezier woonden. Maar ons oog viel op een fantastisch plekje in Venray waar we ons droomhuis kunnen realiseren.

Veertien jaar geleden hebben we de Kolkweg aangekocht via Peelrand en toen hebben we kennis gemaakt met hun fijne manier van werken. Voor ons was dan ook meteen duidelijk dat Peelrand ons huis mocht verkopen.

Een huis in de Oranjebuurt lijkt nu misschien “makkelijk” te verkopen maar in deze huizenmarkt en met het Coronavirus wellicht juist lastiger als ooit tevoren.

Huub heeft ons vanaf het begin erg fijn geholpen door o.a. een duidelijke aanpak te kiezen waar we achteraf erg blij mee waren. Want waar we van tevoren “bang” voor waren gebeurde ook. Meerdere goede bekenden van ons bleken serieuze interesse te hebben en dan is het best lastig om objectief te blijven. Gelukkig kon Peelrand dat wel en verliep de verkoop van ons huis erg fijn.

Zeer waardevol hoe Huub hier mee om is gegaan.

Daarnaast zaten we midden in de Corona periode en moesten wij door een positieve test 10 dagen in quarantaine terwijl de bezichtigingen al gepland waren. Vliegensvlug heeft Team Peelrand alle bezichtigingen omgepland zodat alle geïnteresseerden veertien dagen later konden komen.

Inmiddels is ons boek op de Kolkweg gesloten waarbij Peelrand op de eerste en laatste pagina een prominente plaats heeft gekregen. De cirkel is rond en wij kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen veertien jaar.

Bart, Dianne
Floris & Emma

+

VERKOCHT Moerslag 5 te Ysselsteyn

We hebben hier sinds januari 1994 altijd prettig gewoond in een heel fijne buurt! Toch kwam er medio vorig jaar een kans voor nieuwbouw op een pracht locatie op ons pad, die ons deed besluiten onze huidige woning in de verkoop te zetten.

Bewust hebben we gekozen voor Peelrand Makelaardij, vanwege hun kennis en ervaring in de regio. In het kennismakingsgesprek met Huub kregen we een bevestiging van onze keuze. Peelrand gaat niet voor het snelle succes of eigen gewin. Ze streven naar een verkoop, waar zowel koper als verkoper ook na jaren nog met plezier aan terugdenken.

In het eerste gesprek kregen we volop gelegenheid om onze specifieke wensen en behoeften kenbaar te maken. Huub inventariseerde nauwgezet alle specifieke woninggegevens en beantwoordde al onze vragen op een prettige wijze. In het tweede gesprek leverde dit een objectieve waardebepaling op en spraken we de door hem voorgestelde verkoopstrategie door. Ook alle ins en outs van het verkoopproces spraken we door.

Wat we als heel prettig hebben ervaren, was de bereikbaarheid van Huub en zijn collega’s. Bij vragen, opmerkingen of

benodigde aanpassingen in foto’s of teksten in de brochure en Funda. Dat gaf ons het gevoel, dat ze er echt voor ons zijn.
Ook ervaarden we dat Peelrand bij lastigere vraagstukken goed met je meedenkt en zorgt dat het snel en goed voor alle partijen wordt opgelost. Ons letterlijk ontzorgen.

Voordat we in dit huis gingen wonen, verkochten we in 1993 in Eindhoven via een andere makelaar al een appartement. De zakelijke en afstandelijke wijze waarop dat ging is niet te vergelijken met de transparante, menselijke aanpak, zoals we die nu bij Peelrand Makelaardij mochten ervaren.

Onze verkoop via Peelrand kwam snel en goed rond, en wij denken er met veel plezier aan terug. Nu kunnen wij ons vizier geheel richten op ons nieuwbouwproject, waar we veel zin in hebben.

Peelrand bedankt voor het snelle en uitermate prettig verlopen traject!

Zoek je nog een prettige en deskundige makelaar, dan bevelen wij Peelrand Makelaardij vanzelfsprekend van harte aan!

Ingrid en Twan

+

Nieuwe uitdaging! Droomhuis in Plasmolen!

Na 21 jaar in Nieuw-Bergen te hebben gewoond aan de Paulus Potterstraat werd het tijd voor een nieuwe uitdaging! We wilden graag een vrijstaand huis met veel groen en water om ons heen. Na wat huizen te hebben bekeken vonden we ons droomhuis in Plasmolen!

Ja, en toen ging alles in een stroom-versnelling. Als eerste een makelaar zoeken. Niek Hettinga van Peelrand Makelaardij was ons bekend en werd ons aanbevolen door vrienden dus dat voelde goed en een gunfactor speelde ook wel mee. Een afspraak was snel gemaakt. Het gesprek was erg fijn, Niek is geïnteresseerd, niet alleen in het verkopen, maar ook in het verhaal er omheen, wat wij als zeer prettig ervaarden. Hij kent de huizenmarkt goed en voorspelde ons dat ons huis, met van alles een beetje meer, in deze tijd zo verkocht zou zijn.

Al snel werden er foto’s en video’s gemaakt door Chris en Noah. Het eindresultaat was prachtig. Toen werd het op de Peelrand Select App en op Funda geplaatst. Zo spannend hoe de reacties zouden zijn. Nou het ging heel goed, in 2 weken tijd zijn er 25 bezichtigingen gepland. Aangezien Paul en ik vanuit huis werken werd er iedere keer door Janneke en Marly met ons overlegd welke momenten het beste bij ons uit kwamen.

Chris Wilschut heeft bijna alle bezichtigingen gedaan en na elke bezichtiging werden wij op de hoogte gesteld hoe het was verlopen.

Na drie weken bezichtigen naderde de deadline voor de potentiële kopers om een bod uit te brengen. Dat was me spannend…. en op dinsdagmiddag om half 3 was het zover. Chris kwam met de biedingen en bij elk bod zat een persoonlijk verhaal over waarom ze ons huis wilden kopen. Onze keuze is gevallen op een jong stel die de beste voorwaarden voor ons hadden en het snelst in ons huis zouden kunnen.

Ook de periode na de verkoop verliep het contact met Peelrand goed. Janneke belde ons zelfs op om ons te feliciteren na de 3 dagen bedenktijd van de kopers. De koop was nu echt rond…. dat vonden wij toch wel heel erg attent van Peelrand!! Ook het aanbod om gebruik te maken van de Peelrand “verhuisbus” kwam meer dan van pas. Uit eigen ervaring weten wij dat zulke dingen bij de koop en verkoop van een huis heel belangrijk zijn.

Al met al is Peelrand ons zeer goed bevallen, zowel de begeleiding als de praktische kant!
Dus bedankt, jullie hebben een gemotiveerd team waar jullie trots op mogen zijn!
Wij gaan nu met ons gezin genieten van een mooie toekomst in Plasmolen!!

Paul, Linsie, Puck en Suus de Frankrijker

+

En dan komt het verlossend telefoontje…

Na een lange tijd zoeken naar een bestaande woning in een krappe markt werden er ineens plannen gepresenteerd voor misschien wel het mooiste nieuw-bouwproject in Venray, Annahaeghe. Na enkele keren een woning “gemist” te hebben durf je niet te veel meer te hopen. En al helemaal niet voor een project als dit! Totdat 2 oktober het verlossende telefoontje van Petra kwam: “jullie hebben een kavel toegewezen gekregen!”.

Voor ons was het traject nieuwbouw volledig onbekend, maar Petra heeft ons hier uitstekend bij geholpen.
Ondanks een vreemde tijd waarin fysieke afspraken door Covid-19 tot een minimum beperkt waren, hebben wij het contact als erg persoonlijk ervaren. We zijn goed begeleid in het proces en alle afspraken zijn perfect nagekomen. Ook de rol als schakel tussen ons, Bouwmij Janssen en Renschdael Groep heeft Peelrand goed opgepakt.

Nu nog even wachten op de bouw om uiteindelijk onze nieuwe woning in een historisch stukje Venray te betrekken. Peelrand bedankt!

Ruud & Marcella

+