Verhuren

Wegwijs in wetgeving

U wilt uw woning of bedrijfsruimte verhuren? Vanwege complexe en uitgebreide huur wetgeving is de kans groot dat u het overzicht van rechten en plichten kwijt raakt. Specifieke kennis van iedere discipline binnen de wetgeving is belangrijk om juridisch zaken op correcte wijze vast te leggen.

Koopwoning verhuren

Huidige wetgeving maakt het mogelijk om een woning die te koop staat tijdelijk te verhuren. Hierbij loopt u geen risico dat u de huurovereenkomst niet op kunt beëindigen wanneer de woning verkocht wordt.

Buitenland

Verhuist u tijdelijk naar het buitenland en wilt u uw huidige woning gedurende die periode verhuren? Hier is specifieke wetgeving voor die er voor zorgt dat u bij terugkomst zonder zorgen weer in uw eigen huis kunt wonen.

Specialist in huren en verhuren

Peelrand Makelaardij heeft haar eigen huurspecialist die u kan helpen bij:

1) Permanente verhuur van woningen;

2) Tijdelijke verhuur van woningen o.b.v. Leegstandwet;

3) Tijdelijke verhuur van woningen o.b.v. Diplomatenclausule;

4) Verhuur van bedrijfsruimtes;

5) aanhuur begeleiding;

6) Toetsing van huurprijzen a.d.h.v. woningwaardestelsels.


Onze tevreden klanten

Verkocht in Venray en aangekocht in Wellerlooi

VERKOCHT: Montgomerystraat 4 te Venray
AANGEKOCHT: Kruisstraat 11 te Wellerlooi

Na ruim een jaar onze woning zonder resultaat in de verkoop gehad te hebben bij een andere makelaar, de overstap naar Peelrand gemaakt. Dit door de vele goede verhalen die we over jullie gehoord hebben. En wat we hoopten gebeurde, onze woning was zelfs binnen twee weken verkocht! Dit komt naar ons idee door jullie realistische blik, goede marktkennis en zeer professionele begeleiding.

Ook onze nieuwe woning hebben we aangekocht via jullie. Ook dit verliep super. Wat wij zelf als prettig hebben ervaren is het zeer fijne contact met jullie. Jullie dachten altijd mee en waren snel bereikbaar. Ook de dames op kantoor zijn zeer behulpzaam en vriendelijk. Het voelde als een warm bad en we kijken met veel plezier en tevredenheid terug naar onze samenwerking met jullie.

Peelrand bedankt voor het mede realiseren van onze droom: Een vrijstaand huis met veel grond. We genieten volop!

Coen en Daisy

+

Verkocht en aangekocht in Venray

VERKOCHT: de Schans 78 te Venray
GEKOCHT: Patersstraat 21-A te Venray

We hadden destijds ons huis te koop gezet, omdat we graag in het centrum wilde gaan wonen. We zochten naar een klushuis. Peelrand heeft een goede naam in Venray en om deze reden kozen we voor Peelrand.
De brochures zijn erg duidelijk. De begeleiding is goed. Zowel bij de verkoop als bij de bezichtigen en aankoop van een nieuwe woning.

Na een groot aantal bezichtigen vielen we voor de Patersstraat. We waren er 2 jaar geleden ook al geweest, maar toen was de prijs niet interessant voor ons, maar toen er een flinke prijsdaling kwam gaf dat ons meer mogelijkheden. We vielen voor dit pand vanwege het grote woonoppervlak, een grote tuin en de locatie.

En wat we helemaal geweldig vonden was, dat we dit woon-winkelpand helemaal naar eigen wens konden indelen naar een compleet nieuw woonhuis. Na een uitgebreide bouwkundige keuring en een asbestinventarisatie-rapport, hebben we een plan opgesteld en bij allerlei onderaannemers prijzen opgevraagd. Daarna hebben we een bod gedaan en het pand gekocht.
Het verkrijgen van een hypotheek verliep moeizaam. De meeste geldverstrekkers vonden het een probleem, omdat er een winkelbestemming op het pand zat en omdat er nogal een flink bedrag voor de renovatie nodig was. Theo Philipsen, (vd Mortel assurantie) wist de geldverstrekker te overtuigen, omdat hij het pand en de gemeente Venray kent.

Sinds maart 2016 is de bouw in volle gang. Een flinke klus met hier en daar onverwachte tegenslagen. Maar we zien het huis steeds mooier worden en ook zoals we het ons voorgesteld hadden. We zien er naar uit om er te gaan wonen met ons gezin.

Patrick en Sandra van Lanen

+

Verkocht en aangekocht in Venray

VERKOCHT: De Heuvelaar 43 te Venray
AANGEKOCHT: Ouverturestraat 32 te Venray

In de zomer van 2016, hebben wij, Ivo en Nicole Voesenek, doen besluiten om ons appartement aan de Heuvelaar 43 in Venray, in de verkoop te gaan zetten. Wij hebben ruim 11 Jaar na volle tevredenheid in dit appartement met prachtig uitzicht over de Brabander en bebossing nabij het Sint Anna terrein gewoond. Afgelopen zomer wilde wij onze volgende stap gaan maken, wij wilden naar een huisje, boompje (in tuintje), en misschien volgt in de toekomst ook nog wel een beestje (konijntje) voor onze zoon Jesper.

Na wat speurwerk in makelaarsland, hebben wij uiteindelijk Peelrand Makelaardij uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Vanwege de vele positieve reacties welke zij kregen op Internet. Het eerste kennismakingsgesprek met Luuk Jansen voldeed direct aan deze verkregen verwachtingen. Het was een zeer prettig gesprek, we kregen direct het gevoel dat Luuk erg betrokken is, wat gelijk een vertrouwd gevoel geeft. Wij kregen een eerlijk en duidelijk advies vanuit Peelrand Makelaardij.

1 week voorafgaand aan de Open Huize route van 1 oktober 2016 is de verkoop van ons appartement gestart en……

na welgeteld 5 weken is zowel de verkoop van ons appartement, als ook (en voor ons echt bijzonder) de aankoop van onze nieuwe woning via Peelrand, op 1 en dezelfde dag geschied. Natuurlijk zit hier een factor geluk bij, maar, mede dankzij Peelrand Makelaardij, een makelaar waarbij de lijnen kort zijn, er een duidelijke en snelle prettige communicatie is, maar ook zeker, nogmaals het vermelden met hoofdletters waard, door MEEDENKEN en BETROKKENHEID in de persoon van  Luuk Jansen, kunnen  wij “ons droomhuis” in 2017 kunnen gaan betrekken.

Wij durven gerust te zeggen Peelrand Makelaardij een aanrader voor iedereen!

Ivo, Nicole en Jesper Voesenek

+